Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:595406
 
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Raksturot sēņu un baktēriju nozīmi dabā un cilvēku dzīvē (pozitīvo un negatīvo)!
Baktērijas ir visizplatītākie no visiem organismiem. Tās ir visur - augsnē, ūdenī, gaisā un atrodas simbiozē ar visiem ķermeņiem.
Dažas baktērijas, piemēram, gumiņbaktērijas uz tauriņziežu dzimtas augu saknēm, spēj piesaistīt gaisa slāpekli un to uzkrāt saistītā veidā. Baktērijas izmanto pārtikas produktu ražošanā (kefīrs, jogurts, siers, u.c.), rūpniecībā (dažādu ķīmisko vielu pārvēršanā), fermentu (enzīmu) ražošanā veļas pulveriem, vides attīrīšanā (ūdens attīrīšanas ierīcēs un naftas produktu noārdīšanā) u.c.

Parazītiskās baktērijas ir daudzu slimību, piemēram, pneimonijas, tuberkolozes, difterijas, dizentērijas, stingumkrampju, botulisma un lepras izraisītājas.
Sēnes ir lietojamas uzturā, piemēram, dažādas cepurīšu sēnes.
Negatīvā iezīmes, var izraisīt cilvēkiem, ādas slimības, piemēram, ēdi, pēdu sēnīšu saslimšanas - pēdu mikozes, kandidozes. Lietojot uzturā nepareizā ēdamās sēnes, var smagi saindēties, kas var novest līdz pat nāvei.

6. Raksturot vīrusu uzbūvi un nozīmi!
Vīrusi ir neliela daļiņa, kas nespēj augt un vairoties ārpus saimniekorganisma. Vīrusi ir šūnu parazīti - tie var vairoties, tikai inficējot šūnas un izmantojot to orgānus sevis pavairošanai. Vīrusi var izraisīt lielu daudzumu smagu slimību dzīvniekiem un cilvēkiem, un samazināt augu ražu. Terminu vīruss parasti lieto, lai apzīmētu tās daļiņas, kas inficē eikariotus, bet tās, kas inficē prokariotus, sauc par bakteriofāgiem.
Parasti vīrusi sastāv no nukleīnskābes (DNS vai RNS) fragmenta, kas satur vīrusa ģenētisko informāciju, un olbaltumvielu apvalka.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация