Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:269698
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

*Norāde nav piemērojama arī tad, ja puses nav izraudzījušās tiesību aktus, kas jāpiemēro. Šajā gadījumā līgumu saskaņā ar 4. panta 1. punktu reglamentē tās valsts tiesību akti, ar kuru tas ir visciešāk saistīts.
*4.p.Panta 2. punktā ir noteikts pieņēmums, ka šī valsts ir valsts, kurā ir tās puses pastāvīgā dzīvesvieta, kam jāveic līgumam raksturīgais izpildījums. Tas nebūtu pamatoti, ja tiesa neatkarīgi no šīs skaidrās “lokalizācijas” attiecinātu uz līgumu citas valsts tiesību aktus, ieviešot norādi, tikai tāpēc, ka kolīziju norma valstī, kurā līgums “lokalizēts”, ietvērusi citus saistošos faktorus. Tāpat ir arī tad, ja piemēro 4. panta pēdējo punktu un tiesa izlemj, kura ir līguma vieta, izmantojot pazīmes, ko tā uzskata par izšķirošām.
Romas II regulas piedāvātais risinājums - Eiropas Parlamenta un Padomes regula (EK) Nr.864/2007 (2007. gada 11. jūlijs)
par tiesību aktiem, kas piemērojami ārpuslīgumiskām saistībām (“Roma II”) 24. pants. Atgriezeniskās norādes nepiemērojamība:
Šajā regulā paredzēta jebkuras valsts tiesību aktu piemērošana nozīmē to attiecīgajā valstī spēkā esošo tiesību aktu piemērošanu, kuri nav starptautisko privāttiesību akti.
Romas III regulas piedāvātais risinājums - Padomes regula (ES) nr.1259/2010, pieņemta 2010.gada 20.decembrī, ar kuru ieviesta ciešāka sadarbība jomā par laulības šķiršanai un laulāto atšķiršanai piemērojamajiem tiesību aktiem. Renvoi izslēgšana.
*Ja Roma III regula paredz attiecīgas valsts tiesību aktu piemērošanu, ar to jāsaprot attiecīgajā valstī spēkā esošās tiesību normas, izņemot starptautisko privāttiesību normas (11.pants). Padomes regula (ES) nr. 1259/2010, pieņemta 2010.gada 20.decembrī, ar kuru ieviesta ciešāka sadarbība jomā par laulības šķiršanai un laulāto atšķiršanai piemērojamajiem tiesību aktiem
*Renvoi izslēgšana - Ja Roma III regula paredz attiecīgas valsts tiesību aktu piemērošanu, ar to jāsaprot attiecīgajā valstī spēkā esošās tiesību normas, izņemot starptautisko privāttiesību normas (11.pants).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1358733
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация