Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:674464
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Jau pirms mūsu ēras cilvēks ir centies izgudrot veidus, kā ātrāk un efektīvāk nodot informāciju jeb ziņu. Piemēram, ap 700.g. p.m.ē. Senajā Grieķijā tiek izmantoti baloži, lai nodotu ziņu. Veicot daudzus un dažādus izgudrojumus gadsimtu gaitā ir tikuši izdomāti aiz vien jauni veidi, kā nodot ziņu.
1819. gadā Dāņu fiziķis H.K. Orsteds (Orsted) atklāj, ka stieple saturot elektrisko strāvu rada lauku, kas novirza, saliec kompasa adatu, šis atklājums ir ļoti nozīmīgs, jo vēlāk aizved pie telegrāfa radīšanas – 1837.gadā Anglijā tiek uzstādīta pirmā telegrāfa līnija. Tikai vēlā 44. gadā Morze demonstrē, kā šo telegrāfa līniju iespējams izmanot pārraidot ziņu ar koda (Morzes koda) palīdzību. Pirmā transatlantiskā telegrāfa līnija tiek uzstādīta 1858.gadā starp Īriju un Kanādu.
Pirmais komerciālais telefons tiek ieviests un pirmā līnija ierīkota 1877. gadā starp kāda Č.Viliamsa veikalu un viņa mājām, kas atrodas tikai trīs jūdžu attālumā. Savukārt pirmais transkontinēlais telefona zvans tiek veikts 1915. gada janvārī no Ņujorkas uz Sanfrancisko.
No 1937. gada līdz 1944. gadam zinātnieki strādā pie automātiskās skaitļošanas mašīnas radīšanas. Pirmais nopērkamais dators tiek radīt 1951.gadā universitātē Anglijā, līdz 1957.gada tādi tiek pārdoti vēl deviņi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация