Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:997300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā atklāts (detaļās) liktenīgais noslēpums garstāstā par Valga un Rasmas mātes attiecībām?
Liktenīgais noslēpums ir tas, ka Valgam un Rasmas mātei bija sakars, romantiskas attiecības, kad viņi bija jauni, un Rasma ir Valga meita, tādējādi Rasma un Spodris ir pusmāsa un pusbrālis. Tas atklājas pamazām. Pirmkārt, Valga izturēšanās pret Rasmu – viņš, satiekot Rasmu, noglāsta viņai matus un uzrunā viņu kā “mana princese”. Otrkārt, Valgu un Rasmas māti uztrauc tas, ka Spodris ar Rasmu satiekas. “Man liekas, ka šie arī satiekas,” saka Valgs, un viņi ar Rasmas māti grib šo satikšanos novērst. Treškārt, atklājas tas, ka Valgs ar Rasmas māti kādreiz ir satikušies un mīlējuši. “Mēs arī toreiz tādi bijām . . . Cik ātri aizskrējuši tie divdesmit gadi. Kā viena diena,” saka Valgs, atklājot, ka viņš un Rasmas māte bija tādi paši kā Rasma un Spodris. Pēc šī seko Rasmas secinājums, ka “māte Valgu mīl”. Par to, ka Rasmas mātei un Valgam nepatīk doma, ka Rasma ar Spodri satiekas, liecina tas, ka, kad Rasma pasaka Valgam, ka viņa grib ar Spodri tikties, Valgs “stāv kā no zemes izlīdis” un vienkārši aiziet. Vēlāk Rasma noklausās mātes sarunu ar mātes brāli Basi, kur Basis saka: “Un ko tad tu ar veco?” Tas liek Rasmai būt vēl vairāk pārliecinātai par mātes un Valga attiecībām.
Simboliski par to, ka Valgs ir Rasmas tēvs liecina fakts, ka Rasma liek Jānim taisīt puķu dobi “S” burta formā, sakot, ka tas bija viņas tēva vārds. Rasma gan grib šo puķu dobi veltīt Spodrim, bet tas, ka Rasmas tēva vārds bija Juris, savukārt Valga vārds ir Sīmanis, ir kosmisks vēstījums, ka patiesībā Rasmas tēvs ir Valgs.
Māte ļoti uztraucas, kad Rasma prasa par Spodri, kad pēdējais jau ir aizbraucis uz pilsētu, jo viņa grib, lai Rasma Spodri aizmirst. Vēlāk, pie Rasmas ierodas viņas mātes brālis Basis. Viņš it kā brīdina Rasmu, ka viņa varētu palikt bez mantojuma, ja viņas māte apprecēs Valgu, bet izstāsta arī, ka māte “bija iekodusies šai pašā Valgā”.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1390071
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация