Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:419100
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valsts ir noteikta teritorija ar tai piesaistītiem iedzīvotājiem jeb suverēno tautu un publiskā vara. Protams, neatņemama valsts pazīme ir neatkarība. Valsts vajadzīga, lai sabiedrībā uzturētu kārtību, nepieļaut sabiedrībā konfliktus(pēc renesanses domātāju koncepcijas), kā arī nodrošināt katram cilvēkam aizsardzību, garantēt personisko brīvību, paust vairākuma gribu un aizstāvēt mazākuma tiesības (pēc mūsdienu demokrātijas teorijām). Valsts realizē savas funkcijas radot likumus, veidojot valsts izpildvaras sistēmu, īstenojot valstiski svarīgus projektus un programmas.
Valsts forma ir veids, kādā tiek organizēta publiskā vara. Tās var noteikt pēc trim pazīmēm – politiskā režīma (demokrātiskais, autoritārais, totalitārais), valsts iekārtas formas (unitāra un federatīva iekārta; konfederācija nav valsts iekārtas forma, jo tā ir nevis valsts, bet gan suverēnu valstu apvienība) un valdīšanas formas (parlamentārā, prezidentālā, pusprezidentālā – tajā apvienojas gan prezidentālās, gan parlamentārās sistēmas elementi).
Pēc Platona domām ideāla valsts nodrošinās ideālu dzīvi un ka sabiedrība ir vienlīdzīga indivīdam, tikai lielāka, un ka individuālais labums būs labums arī visai sabiedrībai – Aristoteļa kopējais labums. Platona ideja par ideālu sabiedrību ietver sevī katra sabiedrības indivīda apziņa piederībai pie konkrēta slāņa, līdz ar to rodas līdzsvars un nav sabiedrības slāņu konfliktu, jo katrs apzinās savu vietu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1121514
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация