Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:838749
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Antonio Gramči (Gramsci) ir izveidojis hegemonijas teoriju, kas uzsver masu mediju rasistisko reprezentāciju, jo tie fokusējas uz vadošo ideoloģiju un kultūru. Gramči teorija iziet ārpus marksisma ekonomiskā determinisma rāmjiem un vairāk fokusējas uz kapitālistiskās kultūras skaidrojumu. Mūsdienu kultūra reprezentē sabiedrības struktūru un kopējās vērtības, kas veido dominantes mehānismu sabiedrībā. Dominējošo grupu palīdz nostiprināt masu televīzija un kino, piemēram, Rietumu televīzija veicina hegemoniju, reprezentējot koloniālismu un baltās rases varenību. Tomēr Gramči teorija tika izveidota 20.gs. sākumā, kad vēl spēcīgi pastāvēja koloniālisma veicinātais rasisms par baltās rases varenību. Tajā pašā laikā R.Mistri (Mistry) uzsver, ka Gramči teorijai ir nozīme arī mūsdienās, jo joprojām liberālā sabiedrībā var novērot vadošo grupu reprezentāciju masu medijos.
20.gs. sākumā Rietumu sabiedrību nevarēja uzskatīt par liberālu. Baltās rases dominanti atklāj to laiku kino, kad tika rādītas filmas par baltās rases saimniekiem un vergiem, kurus pārstāvēja melnā rase. Tādējādi tiek reprezentēts koloniālisms un verdzība. Gramči teorijā tā ir spontāna vienprātība par dominantes grupas esamību un par tās hegemonisko skatījumu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация