Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:221568
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mediju zinātnieki atpazīst divas masu komunikācijas sejas. Viena seja skatās no medija uz lielāku sabiedrību un institūcijām. Tā ir masu komunikācijas teorijas makro puse. Otra puse skatās uz cilvēkiem kā grupām vai individualitātēm. Šī seja atspoguļo saikni starp mediju un publiku. Tā ir masu komunikācijas teorijas mikro puse.1
Attiecības starp medijiem un institūcijām ir iespējamas tikai caur mediju darījumiem ar audiencēm, un audiences- mediju attiecības nav iespējams atdalīt no sabiedrības institūcijām, kurām šīs audiences pieder.

Mediju saturs un struktūra
McLuhan idejas par medijiem ir balstītas uz viņa padomdevēja Harold Adams Innis darbiem. Viņi abi uzskata medijus par civilizācijas būtību, un abi redz vēsturi kā veidotu pēc katra vecuma dominējošiem medijiem.
Innis redz komunikāciju kā cilvēka prāta paplašinājumu un tic, ka jebkāda vēsturiska perioda primārā interese ir sava veida aizspriedumi, ko sekmē dominējošie mediji.
McLuhan apgalvo, ka mediji rezonē vai atspoguļo indivīda perceptuālu izpratnes kategoriju. Saskaņas trūkums starp indivīda perceptuālajām kategorijām un mediju attēlošanu rada saspringumu sabiedrībā.
Semiotika rada strauju nošķirtību starp mediju un tā kontekstu. Semiotikā saturam ir liela nozīme un tas ir atkarīgs no tā nolasīšanas, ko veic saņēmējs. Semiotika lielu uzsvaru liek uz veidiem kā producētāji rada zīmes un uz veidiem kā audiences saprot šīs zīmes.
Fry un Fry’s postulāti:
Mediju ziņojumiem var būt vairākas nozīmes. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация