Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:195089
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Konflikts - pretēju, savstarpēji nesavienojamu tendenču sadursme cilvēka apziņā, personu vai grupu attiecībās, kas saistīta ar asi izteiktiem negatīviem emocionāliem pārdzīvojumiem. Tie ir jebkuri savstarpēji antagonistiski impulsi, intereses, viedokļi, darbības.
Nedrīkst jaukt konfliktu, ķildu un strīdu. Strīdā abas puses parasti diskutē par to, kā labāk sasniegt kādu kopīgu mērķi, tā gaitā otra personība netiek vērtēta negatīvi. Lai strīds nepārvērstos par konfliktu, jau no mazotnes nepieciešams ieaudzināt augstu strīda, diskusiju kultūru.

Konfliktu veidi
Intrapersonālie konflikti - viena un tā paša cilvēka vienādi spēcīgu, bet pretēji vērstu motīvu, vajadzību, interešu utt. sadursme, kura ietekmē cilvēka uzvedību un ceļu uz mērķi. Intrapersonālais konflikts var rasties, ja nepieciešams izvēlēties vienu no divām vienlīdz patīkamām alternatīvām, vienu no divām vienlīdz nepatīkamām alternatīvām vai arī ja mērķis ir reizē pievilcīgs un atbaidošs un izraisa gan pozitīvas, gan negatīvas emocijas.
Iekšējo konfliktu tipoloģiju visplašāk ir izstrādājis amerikāņu psihologs K. Levins. Viņš nosauc sekojošus konfliktu veidus:
aproach - aproach (tuvošanās - tuvošanās). Konflikts rodas, kad cilvēkam ir divi vienlīdz labi un vienlīdz vēlami mērķi. Cilvēks šādu konfliktu risina, izvēloties mērķi, kurš ir tuvāk.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация