Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699387
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Analizējot Latvijas grāmatvedības standartu (LGS)Nr.8 un Starptautisko grāmatvedības standartu(SGS) „Uzkrājumi, iespējamās saistības un iespējamie aktīvi”, var secināt, ka abiem šiem standartiem ir vienāds mērķis un uzdevums.

Atšķirīgais LGS Nr.8 un SGS Nr.37
SGS Nr.37 stājies spēkā kopš 1999.gada 1.jūlija, bet LGS Nr.8 piemērojams gada pārskatiem ar pārskata periodu, kas sākas 2006.gadā.

SGS un LGS atšķiras apjoma ziņā - LGS ir 50 punkti, bet SGS ir 95 punkti.

SGS ir smalkāk uzskaitīti gadījumi, kad nepielieto šo grāmatvedības standartu, jo ,piemēram, noma, būvlīgumi, darbinieku pabalsti, apdrošināšanas līgumi tiek apskatīti jau citos atsevišķos standartos .

Ir atšķirības terminu skaidrojumos- SGS skaidro terminu „pārstrukturēšana”, bet LGS šāda skaidrojuma nav, savukārt LGS ir skaidrojums terminam „izpildāms līgums”, bet SGS šādu terminu neskaidro.

Apskatot standartu nodaļu par uzkrājumu un saistību atzīšanu, var secināt, ka LGS ir apskatīts jautājums par to, ka „Uzkrājumus neatzīst zaudējumiem, kuri radīsies uzņēmuma nākotnes pamatdarbības dēļ un ir nākotnes pamatdarbības zaudējumi”, bet SGS šie jautājumi tiek skaidroti nodaļā ”Atzīšanas un novērtēšanas noteikumu piemērošana”, kā arī par uzkrājumu novērtēšanu SGS ir apskatīts konkrēts piemērs, bet LGS tāda nav.

LGS un SGS nodaļā par izdevumu atzīšanu, atšķirība ir tāda, ka starptautiskie standarti nosaka to, ka „Peļņas vai zaudējumu aprēķinā ar uzkrājumiem saistītos izdevumus var uzrādīt, atskaitot summu, kas atzīta izdevumu atlīdzināšanai”, bet LGS piedāvā arī citu aprēķina variantu-izdevumus un ieņēmumus no šo izdevumu atlīdzināšanas uzrādot atsevišķi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1179132
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация