Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:827152
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Atšķirība no kvantitatīva pētījuma kvalitatīva pētījuma mērķis ir noskaidrot pētāma cilvēka subjektīvu skatījumu uz pētāmo problēmu. Tajos atklājas pētāma cilvēka subjektīvais viedoklis, viņam tiek dota iesēja pilnība izteikties, netiek nekas palaist. Savukārt Kvantitatīvos pētījumos, pētāma cilvēka atbildes ir konkrētas un sausas, līdz ar to kvalitatīva pētījuma dati ir bagātāki un pilnīgākai neka kvalitatīva pētījuma dati.
Pētāmo problēmu, kvalitatīvos pētījumos, pētnieks cenšas apskatīt ar pētāma cilvēka acīm, kas prasa no viņa lielu profesionalitāti. Kā arī, tas ir darbietilpīgs process, jo tikai panākot pētāma cilvēka uzticēšanos, pētnieks varēs saņemt patiesu cilvēka viedokli, kā arī to izpratis.
Kvalitatīvajiem pētījumiem dod iespēju pētniekam iedziļināties pētāma problēmā. Pētniekam svarīgākais ir paša pētāma cilvēka interpretācijas par pētāmo problēmu. Tāpēc pētot problēmu, pētnieks cenšas izprast indivīda iekšējo pasauli, dzīves jēgu, aplūkojot pētāmo parādību ar paša pētāma cilvēka acīm.
Kvalitatīvie pētījumi, atšķirībā no kvalitatīviem pētījumiem, veicami pēc iepriekš sagatavoto plāna, pētnieks vienmēr zina, kas un kad ir veicam. Savukārt kvalitatīvajos pētījumos pētniekam tiek dota rīcības brīvība, radošas iztēles izpausme, jo pētījums ir elastīgs un pētnieks var jebkura laikā mainīt pētījuma gaitu, sev piemērota virzienā.
Kvantitatīvie pētījumi saistīti ar mazākam izmaksas, jo pētījuma veikšanas laiks ir mazāks nekā kvalitatīvo pētījuma veikšanas laiks.
Kvalitatīvos pētījumos datu analīzes sākas reizē ar datu vākšanas posmu, kā arī teorijas un pamatjēdzienu interpretēšana notiek pēc datu analīzes posma. Bet kvantitatīvajos pētījumos viss notiek otrādi- sākuma iet teorētiskais pamatojums, un tikai pēc tām datu vākšanās posms. Bet nevienmēr iepriekš izvirzīta teorija atbilst respondenta uzskatiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация