Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:130454
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirmkārt, jāizvēlas starp atvērtajiem un slēgtajiem jautājumiem. Atvērtie jautājumi ir tādi jautājumi, kas piedāvā respondentam pašam formulēt savu atbildi, savukārt slēgtie jautājumi piedāvā noteiktus atbilžu variantus, starp kuriem respondentam jāizvēlas. Slēgtie jautājumi ir ļoti populāri, tādēļ, ka tie piedāvā lielāku atbilžu viengabalainību jeb saskaņu, kas palīdz pētniekiem apkopojot datus.

Divkāršs jautājums

Nereti pētnieki liek respondentiem ar vienu atbildi atbildēt uz kompleksu jautājumu, kas sevī ietver divus jautājumus. Parasti, ja jautājumā parādās vārds “un” vajadzētu pārbaudīt vai netiek uzdots divkāršs jautājums, kurš varētu ietvert arī divus jautājumus, uz kuriem respondents varētu gribēt atbildēt atšķirīgi, bet viņu spiež atbildēt ar vienu Jā vai Nē.
Tāpat svarīgi apzināties, vai respondents vispār ir kompetents atbildēt uz konkrētajiem jautājumiem (piemēram, bērns nav kompetents atbildēt par ģimenes ienākumiem). Tāpat jāatceras, ka daudz labāki ir īsi apgalvojumi vai jautājumi, jo respondentam tos vienkārši ir vieglāk uztvert. Vajadzētu izvairīties arī no negatīviem apgalvojumiem (apgalvojumiem ar noliegumu), kas var radīt pārpratumus respondentam.1

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация