Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:761628
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

10. Biznesa kultūra
Ikdienas etiķete iestādē Itālijā iestāžu durvis paarsti ir slēgtas. Lai durvis atvērtu, vispirms jāpieklauvē, bet, atstājot telpas, durvis aiz sevis jāaizver. Itāliešu vīrieši pret sievietēm izturas ar sevišķu cieņu, taču ne tā, lai uzņēmējdarbībā viņas gūtu tikpat lielu atzinību un autoritāti kā vīrieši. Sievietēm parasti uztic zemāka līmeņa pārvaldes un administratīvos amatus. Visai reti Itālijā sievietes var ieraudzīt augstākajos biznesa un valdības posteņos.

Vadības stils
Ļoti būtisks aspekts ir konfidencialitāte un darba uzdevuma veikšana individuāli. Darbinieki dara to, ko viņiem uzdevuši priekšnieki. Tomēr plānu, metožu un ziņojumu sagatavošana var aizņemt daudz laika, prasīt rūpīgu darbu un lielas pūles.Augstākos titulus (piemēram – viceprezidents)
parasti piešķir visatbildīgākajiem cilvēkiem izpildinstitūcijās, tos nevar lietot tik pavirši kā Savienotajās Valstīs. Komplimentu izteikšana darbiniekiem un viņu publiska godināšana parasti nenotiek.

Priekšnieku un padoto attiecības
Pašlepnums un savas lomas apzināšanās itāliešiem vienmēr liek veikt biznesa darījumus ar katras organizācijas visvarīgākajām personām. Ignorēdami normas, jūs tikai sagādāsiet sev vairāk problēmu, pat ja jūsu nolūks ir novērst šķietamos šķēršļus. Tiek gaidīts, ka priekšnieki nodrošinās
vadību, izplatīs informāciju un pieņems lēmumus. No padotajiem gaida, ka viņi sniegs sīku informāciju un izpildīs priekšniecības lēmumus.

Sanāksmes un prezentācijas.
Kolēģu tikšanās laikā var notikt atklāta komunikācija un ideju saskaņošana. Sanāksmes ir forumi, kur apmainās ar informāciju un pieņem lēmumus. Tiek gaidīts, ka visi dalībnieki dos savu ieguldījumu. Bieži atskan jautājumi, runas un pat prezentācijas var tikt pārtrauktas. Jo tuvāk jums
atradīsies itāliešu kolēģi, jo labāk viņi reaģes uz jūsu priekšlikumu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация