Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:769185
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai veiksmīgi kolonizētu Austrumeiropu, kas notika katoļu misijas vārdā, Livonijai bija nepieciešams radīt stiprāku organizāciju bruņinieku ordeņa veidā. Tāds specifisks ordenis Livonijā bija Zobenbrāļu ordenis. Tas, kurā gadā Zobenbrāļu ordenis tika dibināts, nav pierādīts, taču visticamāk, ka tas ir noticis 1202. gadā un pastāvējis līdz 1237.gadam.
Formāli par ordeņa dibinātāju tiek uzskatīts bīskaps Alberts, kaut gan reāli viņa uzdevumā to darīja Daugavgrīvas cisterciešu klostera abats Teodorihs. Pāvests Innocents III Zobenbrāļu ordenim dod templiešu satversmi, respektīvi, ordeņa statūti tika sastādīti pēc templiešu ordeņa statūtu parauga. Atšķirība starp šiem ordeņiem bija tā, ka templiešu ordenis bija pakļauts tieši pāvestam, bet Zobenbrāļu ordenis bija pakļauts tieši Rīgas virsbīskapam uz īpaša līguma pamata.
Zobenbrāļu ordenis bija garīgu bruņinieku kārta, tātad ordenī tiek apvienota bruņniecība kā pasaulīgas kārtas ideja ar garīdznieku kārtu. Tas tiek pierādīts arī četros brāļu solījumos, kurus tie dod iestājoties ordenī: nabadzības solījums, tiklības solījums, paklausības solījums un solījums cīnīties ar neticīgajiem. Pirmie trīs solījumi ir tipiski mūka solījumi, taču ceturtais solījums bija specifiski bruņniecisks – cīnīties ar neticīgajiem, t.i. turkiem, arābiem un vispār musulmaņiem, un arī pareizticīgos katoļu baznīca uzskatīja par neticīgajiem.
Ordeņa brāļus dalīja :

1.Bruņiniekos – ja viņš ar zvērestu apliecināja, ka ir cēlies no bruņinieku dzimtas otrā paaudzē, ka ir dzimis likumīgā laulībā, ka nav nesamaksātu parādu, ka ir vesels un, ka nav precējies.
2.Priesteros – nebija jābūt bruņinieku kārtā, nebija jādod ceturtais solījums (cīnīties ar neticīgajiem). Tika uzskatīts par ļoti cienījamu un pie kopējā galda sēdēja blakus mestram.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1216072
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация