Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:243029
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.07.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

GDSN sastāv no:
1. Sertificētiem elektroniskiem produktu katalogiem (piedāvā tirdzniecības partneru datu uzturēšanas un apstrādes pakalpojumus). Tas ir produktu datu bāze, kurā tiek ievadīti standartizēti dati par produktiem un tirdzniecības partneriem. Ražotāji vai izplatītāji katalogā “publicē” (ievada) visus nepieciešamos datus par produktu, ievada tos vienu reizi, un dati ir pieejami visiem ieinteresētiem mazumtirdzniecības tīkliem, kā arī visiem potenciāliem šī produkta pircējiem gan savā valstī, gan ārzemēs.
2. Globālā Reģistra (datu vispasaules direktorijas) Globālais Reģistrs ir produktu un uzņēmumu datu vispasaules direktorijs. Globālajā Reģistrā atrodas tikai būtiskā informācija par produktiem un uzņēmumiem, bet visa pārējā informācija glabājas sertificētos datu katalogos. Globālais Reģistrs darbojas kā vadības centrs šiem katalogiem un uztur vienu pieslēgumu GDSN tīklam visiem klientiem

57. RFID, tās komponentes, RFID etiķešu veidi un to raksturojumi
Radiofrekvenču identifikācija (RFID) ir tehnoloģija ar pilnīgi jaunām iespējām, ko radījuši GS1 sponsorētie pētījumi. Elektroniskais produkta kods (EPC) ir RFID tehnoloģija, kura izmanto radioviļņus un vienkāršu, kompaktu “numura zīmes” etiķeti unikālai objektu (produktu, kastu, palešu, vietu u.c.) identifikācijai piegādes ķēdē. GS1 ir pamatlicēja Elektroniskā produkta koda pārejai no laboratoriskiem pētījumiem uz tirdzniecības vietām kā jaunas paaudzes produktu identifikācija

EPC etiķetē ir izstrādāts mikročips, kurā etiķetes apdrukāšanas procesa laikā ar drukas iekārtā iebūvētas programmatūras palīdzību tiek ierakstīta informācija. Šis mikročips ir savienots ar miniatūru antenu, kura arī ir iestrādāta etiķetē, un ar kuras palīdzību, izmantojot radioviļņus, nolasītājs "sazinās" ar mikročipu, un saņem tajā ierakstītos datus. Tādējādi kļūst iespējams nolasīt produkta datus no attāluma, un veselas produkta grupas praktiski vienlaicīgi. Mikročipu mazie izmēri un tas apstāklis, ka tiem nav vajadzīgas baterijas, jo savai darbībai nepieciešamo enerģiju tie saņem no radioviļņiem, padara tos par universālu informācijas uzglabāšanas līdzekli, līdzīgi, kā tas ir ar svītrkodu.
RFID ir programmatūras un aparatūras komplekss, kas sastāv no:
1. radiofrekvences taga;
2. antenas
3. uztvērēja;
4. programmatūras.
RFID tagus var klasificēt šādi:
1. aktīvie un pasīvie. Aktīvie tagi ir aprīkoti ar miniatūru akumulatoru, kas ļauj birkai pārraidīt informāciju lielos attālumos. Pasīvās atzīmes darbojas tikai tad, ja no antenas ir nesējfrekvence, kas izraisa mikro antenas indukciju tagā.
2. radiofrekvenču diapazons:
a) zemfrekvenču (125 un 134 kHz). RFID transponderi tiek plaši pielietoti, kad attālums starp objektu un nolasītāju nav liels. Tie ir lētāki par pārējiem uzlīmju tipiem, patērē mazāk enerģijas, to signāls labāk izplatās caur nemetāliskiem objektiem. Parasti nolasīšanas attālums ir 0,5 m, bet mazos objektos iebūvētām uzlīmēm nolasīšanas attālums ir mazāks, - ap 0,1 m. Lielākajai daļai piekļūšanas kontrolei, ražošanas un noliktavu vadības sistēmās tiek izmantotas zemes frekvenču uzlīmes.
b) augstfrekvenču (13,56 MHz). RFID transponderi ir efektīvi, kad ir nepieciešams pārsūtīt lielu datu apjomu. Tiem ir augstākais datu pārsūtīšanas ātrums, tomēr tie patērē vairāk enerģijas, signālu izplatīšana caur materiālu ir sliktāka, tāpēc tiek rekomendēts nodrošināt tiešu redzamību starp nolasītāju un uzlīmi (transponderu).
c) ultraīsviļņu (800-900 MHz) un mikroviļņu (2,45 GHz) RFID transponderi tiek izmantoti, kad ir nepieciešama objektu identificēšana lielos attālumos ar augstu nolasīšanas ātrumu. Šis uzlīmju tipu tiek pielietots autotransporta, vagonu, dzelzceļa vilcienu kontrolē.
3. strukturālā veiktspēja:
• (Tikai lasīšanai (RO);
• Lasīšanai / rakstīšanai (RW);
• Vairākkārtīgai lasīšanai un vienreizējai rakstīšanai (WORM).
RF tagus var izgatavot kā:
• stingrus ieliktņus;
• papīra etiķetes.
4. mehāniskā uzticamība

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация