Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:574090
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Skolēnu neveiksmes mācībās rada dažādi valodas attīstības un mācīšanās traucējumi. Mācīšanās traucējumi ir neiroloģiskie traucējumi, kas ietekmē galvas smadzeņu spēju izprast, atcerēties vai nodot informāciju. Mācīšanās traucējumi apzīmē nevis traucējumu vienu vienīgu paveidu, bet plašu diagnozi, kas var iespaidot sekmes ikvienā mācību priekšmetā (10,7). Bērniem ar valodas traucējumiem ir grūtības valodas signālu apstrādē. Tas ir viens no visizplatītākajiem mācīšanās traucējumiem Bērniem parasti ir traucēta valodas izpratne un lietojums, sīko kustību iemaņas un koncentrēšanās spēja. Mācīšanās traucējumus rada bioloģiskie faktori (smadzeņu bojājumi vai to attīstības traucējumi, iedzimtība) vai sociālie (emocionālais stress, vides apstākļi u.c.) faktori.
Valodas pilnvērtīgas attīstības un pareizas izrunas nozīmi mācīšanās un saziņas procesā pētījuši psihologi un pedagogi A.Baumane, L.Ķeire, J.Lūse, S.Tūbele, L.Vigotskis, A.Ļubļinska.
Valoda ir viens no sazināšanās veidiem, kas nepieciešama cilvēkam kā sabiedrības loceklim. Pati valodas prasme veidojas un attīstās tikai sabiedrībā, un tā nav iedzimta. Valodai cilvēka dzīvē ir būtiska nozīme, tā ir cieši saistīta ar domāšanu. L.Vigotskis vārdam piedēvēja instrumenta funkcijas. Valodas zīmes palīdz subjektam atvirzīties no personīgās mikropieredzes un veidot savu uzvedību pēc katram pieejamas programmas, ko ir radījusi sabiedrība …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1166836
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация