Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:706241
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

5. Kas ir V. Ļeontjeva paradoksa būtība.
Vienu no apjomīgākajiem pētījumiem veica V. Ļeontjevs, kurš pārbaudīja Hiknera-Olina teorijas atzinumus, analizējot ASV ārējo tirdzniecību. Šīs pārbaudes rezultāti ekonomiskā teorijā ir pazīstami kā Ļeontjeva paradokss. Saskaņā ar teoriju ASV, kura pēc Otrā pasaules kara tika uzskatīta par kapitālpiesātinātu valsti, vajadzētu eksportēt kapitālietilpīgu produkciju. Tomēr pēc V. Ļeontjeva veiktās pārbaudes izrādījās, ka ASV pārsvarā eksportē darbietilpīgu produkciju. Analoģiski pētījumi tika veikt arī citās valstīs, un rezultāti bija līdzīgi. Darbpiesātinātās valstis eksportē kapitālietilpīgu produkciju.
• Darbietilpīgs produkts ir produkts, kura izveidē un realizācijā ieguldītais darba vienību skaits ir relatīvi lielāks nekā citos produktos.
• Materiālietilpīgs produkts ir produkts, kura izveidē un realizācijā ieguldīta materiālo resursu vērtība ir relatīvi lielāks nekā citos produktos.
• Kapitālietilpīgs produkts ir produkts, kura izveidē un realizācijā ieguldītais kapitāls ir relatīvi lielāks nekā citos produktos.
V. Ļeontjeva paradoksa būtība ir šāda: praksē valstis, kurās ir darba resursu pārpilnība, eksportē kapitālietilpību produkciju, bet valstis, kurās ir kapitāla pārpilnība, – ražošanā darbietilpīgus izstrādājumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация