Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:808973
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mantojums kā kopība: mantojumu pieņemot, jāpieņem viss, kas saistīts ar šo mantojumu kopību; mantojums nav viena individuāla lieta. Nevar kaut ko pieņemt un no kaut kā atsacīties (universālais raksturs).

Visa kustamā un nekustamā manta: ieraksta neesamība Zemesgrāmatā nekustamai mantai nav šķērslis, lai šo mantu nevarētu mantot.

Citas atdodamās tiesības un saistības: no saistību tiesībām – dāvanas nodošana ar dāvinājuma līgumu, aizdevuma līguma attiecības, patapinājuma ņēmēja mantinieku pienākums, glabātāja pienākums, uztura līgums, sabiedrības līgums u.c. no lietu tiesībām – īpašuma tiesību pāreja, īpašuma atsavināšanas aizliegums, servitūtu nodibināšana, mantas lietojuma tiesības pāreja, reālnastas nodibināšana u.c. no komerctiesībām – dažādu uzņēmumu īpašuma tiesību pāreja.

Mirušam vai par mirušu izsludinātam: mirušais – mantojuma atstājēja patieso nāves laiku konstatē saskaņā ar miršanas reģistrāciju, ko apstiprina ārsta izsniegta apliecība.
Par mirušu izsludinātais – CL 377. p.: pēc 10 gadiem no tā brīža, kad par pazudušo saņemtas pēdējās ziņas (skaita no tā gada, kad viņš pēdējo reizi redzēts) vai ja pazudušais bijis vismaz 70 gadu vecs – 5 gadu notecējuma termiņš.
Izņēmums: CL 378. p. – tiek atzīts par mirušu saskaņā ar CPL 286. p. (1) un (2), t.i., ar tiesas spriedumu. Par mirušu izsludinātas personas ierašanās sekas regulē CPL 287. p.

Patiesās vai tiesiski pieņemamās nāves laikā: Patiesā nāve tiek konstatēta ar ārsta izsniegtu miršanas apliecību, savukārt, tiesiski pieņemamā nāve tiek uzskatīta personai, kas izsludināta par mirušu.
Gadījumā, ja kolidē patiesā un tiesiski pieņemā nāve, patiesā nāve prevalē pār tiesiski pieņemamo. Piemēram, ja persona tiek izsludināta par mirušu, taču pēc laika tiek atrasta ārsta izsniegta apliecība, tad īstais nāves brīdis būs laiks, kas norādīts apliecībā, nevis tiesiski pieņemamais. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,98 €
Комплект работ Nr. 1238190
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация