Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:264703
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Licencēšanas priekšrocības ir tādas, ka pašam uzņēmumam nevajag lielu kapitālu lai nokļūtu ārzemju tirgū. Ar licencēšanas palīdzību, uzņēmums dod citam uzņēmumam savas zināšanas, lai šis uzņēmums varētu ražot šī uzņēmuma produktus. Būtiskākais trūkums ir tāds, ka uzņēmums kurš dod licenci neiegūst nekādu pieredzi starptautiskajā tirgū. Ja viņš vēlāk vēlēsies pats uzsākt biznesu ar savu uzņēmumu šajā valstī, būs nepieciešamas zināšanas, jo pieredze nebūs.
Franšīze ir ļoti izdevīga uzņēmuma, kas vēlas sākt savu biznesu, bet nezin ko un kā darīt. Franšīze nodrošina gatavu standartizētu konceptu un gatavus plānus pēc kuriem vadīt uzņēmumu. Šajā gadījumā riski ir ļoti mazi, jo šie plāni un koncepts jau ir pārbaudīts un franšīzes vārds ļoti bieži ir arī patērētājiem jau zināms. Franšīzes trūkumi varētu būt tādi, ka tajā ir pārāk daudz standartizācijas, kas var neatbilst kāda tirgus situācijai, tāpēc ir nepieciešama zināma elastība. Tāpat ir nepieciešama liela kontrole, lai pārbaudītu vai uzņēmums izpilda visus standartus, jo savādāk klients var saņemt neatbilstošu servisu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация