Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:237568
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kas ir meditācija   
  Meditācija – īpašs apziņas stāvoklis   
  Apziņa un enerģija   
Фрагмент работы

Par to, kas ir meditācija un kam tā nepieciešama, pastāv dažādi viedokļi, atšķirīgi skaidrojumi. Lūk, viens no tiem: daudzi cilvēki izjūt vajadzību būt tuvāk pie sava Dieva; meditēšana ir viens no veidiem blakus lūgšanai un dziedāšanai, kas pastiprina šo tuvības sajūtu un var radīt sapņainu stāvokli, ko sauc par transu; transa stāvoklī cilvēki jūt, ka viņu ķermeņos ienāk un tos vada svētie gari. Šāda meditācijas izpratne vai izjūta cik noprotams raksturīga galvenokārt stipri reliģioziem cilvēkiem, tādiem, kuru dzīves mērķis ir nonākt kontaktā ne vien ar svētajiem gariem, bet konkrēti arī ar Dievu.
Vēl pastāv plaši izplatīts viedoklis, ka meditācija tās ir pārdomas, iedziļināšanās vai koncentrēšanās, tā ir ieiešana sevī, ieklausīšanās sevī. Tie, kas meditāciju skaidro šādi parasti, bet ne vienmēr ir cilvēki ar kādām garīgām vai psiholoģiskām traumām. Par meditāciju viņi saka: “Es ieeju klusumā.” Vai arī: “Es ieeju sevī.” Viņi jūt, ka trīsdesmit minūšu ilgs dziļš klusums var aizstāt vairāku stundu miegu; tajā brīdī cilvēks koncentrējas un ir daudz mierīgāks. Un nonākot pie apziņas, ka meditējot cilvēks kļūst jaunāks un spraunāks, arvien vairāk tie pievēršas šai pabūšanai ar sevi klusumā. Tie izjūt labsajūtu pat vairākas stundas pēc meditācijas. Meditējot tie pārdzīvo iekšējo ainu burvību un dziļu atslābināšanos. Meditāciju pielīdzina dažādiem apreibinošiem līdzekļiem. Nereti ievēroju arī, ka starp šāda veida meditāciju un relaksāciju tiek likta vienlīdzības zīme. Es to interpretēju tā - meditācija ir viena no relaksācijas metodēm.
Ir vēl kāds skaidrojums par to, kas ir meditācija un, kāds ir tās mērķis. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация