Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:588183
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Par emigrāciju ierasts runāt kā par zaudējumu valstij, tomēr pēdējos gados vairāk tiek runāts arī par emigrācijas pozitīvajiem aspektiem, ko var attiecināt uz emigrantu izcelsmes valsti. Nosauc un īsi raksturo divus!
a) Emigrāciju var uzskatīt kā pozitīvu, ja, piemēram, emigranti dodas uz ārzemēm, lai iegūtu labāku izglītību, labāku darbu, kas var būt ieguvums, kad emigrējošie cilvēki atgriežas uz dzīvi savā valstī, lai būtu labāki un profesionālāki savā jomā, kā arī, strādājot ārzemēs, iekrātu naudu, lai nodrošinātu labākus dzīves apstākļus un pienesumu kādā no jomām savā valstī.
b) Emigrācijas dēļ iespējams var samazināties bezdarbnieku skaits valstī, ja šie iedzīvotāji darbu atrod ārzemēs. Šādā situācijā valstij konkrētajām personām vairs nebūtu jāizmaksā pabalsti, un šis aspekts var uzlabot valsts ekonomisko stāvokli.
6. 2019.gadā Latvijā uz dzīvi ieradās 11223 cilvēki, bet uz pastāvīgu dzīvi citās valstīs devās 14583 cilvēki. Kādu demogrāfisko radītāju ļauj aprēķināt šie skaitļi? Kāds ir šī rādītāja raksturs?
Šie skaitļi ļauj aprēķināt migrācijas saldo, kas ir starpība starp iebraukušo un izbraukušo iedzīvotāju skaitu konkrētā laika periodā noteiktajā teritorijā. Pēc dotā piemēra var secināt, ka migrācijas saldo ir negatīvs (-3360), kas liecina par iedzīvotāju skaita samazināšanos Latvijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация