Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:352404
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Gadījumos, kad prece nodara kaitējumu atsevišķai daļai patērētāju, izņemot konkrēto patērētāju, līkne “pārvietojas” uz pozitīvo pusi. Neizslēgts ir gadījums, kad prece ir neitrāla jeb patērētājam nevajadzīga. Tad grafikā attēlosies vertikālas jeb paralēlas taisnes, kas “pārvietosies” pozitīvā virzienā.
Budžeta līnija ir taisne, kas attēlo patērētāju iespējas iegādāties dažādas preču vai pakalpojumu kombinācijas par gūtajiem ienākumiem. Tātad patērētāji būs spējīgi iegādāties preces un pakalpojumus, kas ir uz un zem taisnes. Preces un pakalpojumus, kas ir virs taisnes, patērētājs nevar iegādāties ar savu patēriņa summu. Tādējādi var secināt, ka izmainoties preču vai pakalpojumu cenām, izmainās patērētāja iespējas tās iegādāties. Ir vairāki nosacījumi, kas izmaina taisnes attēlojumu grafikā. Piemēram, ja patēriņa summa samazināsies, tad taisne “pārvietosies” pa kreisi, ja pieaugs- pa labi.
Kā tika minēts, kopējais derīgums ir summārais apmierinājums no preču un pakalpojumu izmantošanas. Patērētāju ietekmē dažādi faktori: vēlme iegūt maksimālo apmierinājumu, personiskā budžeta ierobežojumi, preču un pakalpojumu cenas. Gadījums, kad tiek radīts maksimālais kopējais derīgums, kad patērētājs spēj no precēm izveidot sev piemērotāko kombināciju, iztērējot visus atvēlētos ienākumus, ir patērētāja līdzsvars. Tad galējā derīguma vērtība visām precēm vai pakalpojumiem ir vienāda. Patērētāja līdzsvara situācijā tiek izmantota attiecība: MU1/P1=MU2/P2, kur MU- galējais derīgums, P- konkrētās preces vērtība. Šī attiecība ļauj izprast, kādu preču vai pakalpojumu kombināciju patērētājs var izvēlēties, lai iegūtu vienādu kopējo derīgumu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1383665
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация