Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:880658
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Cenas elastība attēlo preču vai pakalpojumu pieprasījuma izmaiņas, atkarībā no cenas izmaiņas. Tās formula ir šāda: “Epd= (Δqd/Δp)x(p/qd), kur Epd- cenas elastības koeficients, Δqd- pieprasījuma izmaiņas, Δp- cenas izmaiņas, p- sākotnējā cena, qd- sākotnējais pieprasījums”. Atkarībā no situācijas, var izmantot citas formulas. Dotā formula tiek izmantota, ja ir novērojamas mazas izmaiņas. Cenas elastības rezultāts ir negatīvs, jo preces cenas un pieprasījuma izmaiņas ir pretējas.
Pieprasījums pēc cenas ir absolūti elastīgs jeb Epd= ∞, ja preču cena tiek pazemināta un ienākumi pieaug. Vienādi elastīgs pieprasījums pēc cenas jeb Epd= 1 rodas, ja cenas pazeminājums un pieprasījuma palielināšanās izmainās par 1%. Aboslūti neelastīgs pieprasījums pēc cenas jeb Epd= 0 ir tad, kad neatkarīgi no cenas izmaiņas, pieprasījums nemainās.
Pieprasījums ir elastīgs gadījumā, kad preces daudzuma izmaiņas ir lielākas nekā cenas izmaiņas jeb ED>1. Neelastīgs pieprasījums ir gadījumā, kad pieprasītā daudzuma izmaiņas ir mazākas nekā cenas izmaiņas jeb ED<1. Galvenie faktori, kas ietekmē pieprasījuma elastīgumu ir aizvietotājpreču pieejamība, ienākumu daļa, kāda tiek tērēta konkrētā produkta iegādei, laika periods un ieradumu preces. Ja tirgū būs pieejami vairākas konkrētās preces aizvietotājpreces, tad pieprasījums būs elastīgs. Pieprasījums pēc īpašām precēm un pakalpojumiem arī veicina elastīgumu.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1383664
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация