Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:956043
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijā ar mikroorganismu naftas piesārņojuma likvidēšanai augsnē darbojas SIA „EKO OSTA”. Uzņēmums dibināts 1999. gada 28. janvārī kā atkritumu apsaimniekošanas organizācija ar mērķi ierobežot vides piesārņošanu un atbalstīt videi saudzējošu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu Latvijas bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un attīrīšanas procesā. Uzņēmums nodarbojas ar videi kaitīgo un bīstamo atkritumu – tādu kā rūpniecisko ūdeņu, atstrādāto eļļu, piesārņotās grunts, kuģa atkritumu, nolietoto riepu, eļļas filtru – savākšanu un pārstrādi. [3.]
Viena no tehnoloģijām attēlota 1. attēlā. Tā ir shēma par attīrīšanas komplekss piesārņojuma biodegradācijai augsnē ar baktēriju palīdzību.
Ir gan kopīgas , gan atšķirgas pazīmes mikroorganismu darbībai augsnē un tehnoloģijās. Dažas no kopīgajām pazīmēm ir, ka mikroorganismi metabolizē piesārņojumu savai dzīvības procesu uzturēšanai un vairošanās funkcijai. Kopīgo pazīmju ir daudz vairāk nekā atšķirīgo, jo tehnoloģijas ir atklātas, izdomātas, radītas pamatojoties uz mikroorganismu darbību. Atšķīrīgās pazīmes ir, ka naftas produktu piesārņojums ir enerģijas avots mikroorganismiem un tehnoloģijas ir vairāas reizes ātrākas par dabisko procesu norisi – mikroorganismu darbību. Jāatceras, ka vispirms bija mikroorganismi un tikai pēc tam tika radītas tehnoloģijas, kuras paātrina procesu šajā gadījumā augsnē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация