Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:584169
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rakstā aplūkota mīlestības trijstūra teorija. Saskaņā ar šo teoriju, mīlestībai ir trīs komponenti: (a) emocionālā tuvība, kas ietver tuvas draudzības un ciešas saiknes izjūtas, kādas ir cilvēkam mīlestības attiecībās, (b) kaisle, kas ietver tieksmes, kas rada romantiskas attiecības, fizisku valdzinājumu un vēlmi stāties seksuālās attiecībās un (c) lēmuma pieņemšana/saistību uzņemšanās, kas īstermiņā ietver lēmumu, ka cilvēks otru mīl, un ilgtermiņā – saistību uzņemšanos, lai saglabātu šo mīlestību. Tas, cik daudz mīlestības cilvēks izjūt, ir atkarīgs no šo trīs komponentu absolūtā spēka, un tas, kāda veida mīlestību cilvēks izjūt, ir atkarīgs no tā, cik tie ir stipri attiecībā viens pret otru. Trīs komponenti mijiedarbojas cits ar citu un ar darbībām, ko tie izraisa un kas tos izraisa, tādējādi veidojot daudzus dažāda veida mīlestības pārdzīvojumus. Mīlestības trijstūra teorija konkretizē zināmas citas teorijas, kā arī var izskaidrot daudzus empīriski iegūtos datus pētnieciskajā literatūrā, kā arī daudzus mīlestības pārdzīvojumus, kādi daudziem ir zināmi jau iepriekš. Rakstā izteikts ierosinājums, ka trijstūra teorija sniedz diezgan vispusīgu pamatu, lai izprastu daudzus mīlestības aspektus, kas ir pamatā tuvām attiecībām.

Ko nozīmē „mīlēt kādu”? Vai tas vienmēr nozīmē vienu un to pašu, un, ja ne, kādā ziņā mīlestības atšķiras cita no citas? Kādēļ zināmas mīlestības šķiet pastāvam ilgstoši, toties citas pazūd gandrīz tikpat ātri, kā izveidojušās? Rakstā tiek meklēta atbilde uz šiem, kā arī citiem jautājumiem, izmantojot mīlestības trijstūra teoriju. Šī trīsdaļīgā teorija aplūko gan mīlestības dabu, gan arī mīlestības, kādas pastāv dažādu veidu attiecībās.
Teorijas izklāsts būs sadalīts trīs galvenajās daļās. Pirmajā daļā tiks izskaidroti un aplūkoti galvenie teorijas principi, un teorija tiks salīdzināta ar citām mīlestības teorijām. Otrajā daļā tiks aprakstīts, ko šī teorija netieši nozīmē tuvām attiecībām un apmierinātībai ar tām. Trešajā daļā tiks parādīts, kā teorija spēj izskaidrot daudzas empīriskas parādības, kas tikušas novērotas attiecībā uz mīlestību.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация