Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:985363
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Stratēģija ir saistīta ar tādiem plāniem un darbībām, kuri mērķis ir palīdzēt firmām un cilvēkiem veiksmīgi konkurēt savās sfērās. Organizāciju stratēģiju, resursu un iespēju kopums ir tās, kas galvenokārt ietekmē organizācijas veiksmi, tāpēc dažas organizācijas spēj darboties pat ļoti mazienesīgās nozarēs, kur grūti gūt peļņu, kamēr citas bankrotē pat pie labākajiem nosacījumiem. Tikai saprotot organizācijas veiksmju un neveiksmju cēloņus, ir iespējams labāk izprast un novērtēt stratēģijas nozīmi. Tā kā stratēģiju var izmantot visdažādākās organizācijas, tad tā var palielināt vai samazināt dažādu organizāciju veiksmi vai neveiksmi.
Stratēģijas vadīšanas procesa mērķis ir dot iespēju organizācijai noteikt, ar ko tā atšķiras no saviem konkurentiem, un radīt savu konkurētspējīgo priekšrocību. Konkurētspējīgā priekšrocība labākajām firmām parasti sastāv no vairākām savā starpā saistītām pamata prasmēm. Stratēģiskās vadīšanas procesa attīstība (skat.3.attēlu) sākas ar vienkāršu finansiālu plānošanu, turpinās ar korporatīvi un stratēģisko plānošanu (skat.2.tabulu), un beidzas ar stratēģisko vadīšanu. Stratēģiskā vadīšana ne tikai ietver iepriekš minētos plānošanas veidus, tā arī uzsver stratēģisko domāšanas veidu, sava veida stratēģijas filozofiju, kā arī organizācijas nodaļu un to darbinieku saskaņotu rīcību kopējo mērķu sasniegšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация