Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:569213
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Jēdzienam „komunikācija” ir daudz dažādu teorētisko skaidrojumu. Arī praktiski tas tā ir, tomēr katram cilvēkam kā indivīdam tā nozīmē ko citu. Ikviens no mums komunikāciju interpretē no sava subjektīvā skatpunkta. Cilvēka saziņas līmenis ir atkarīgs no viņa personības, no dzīves uztveres, no apstākļiem, kuri viņu ietekmē. Šo uzskaitījumu varētu papildināt ar daudziem aspektiem, tomēr ne visus var pieskaitīt pie verbālās komunikācijas. Parasti ar komunikācijas jēdzienu mums asociējas vārdiskā saziņa, aizmirstot par to, ka arī bez vārdiem ir iespējams saprasties. Ar to arī sākšu temata „Neverbālā saskarsme” analīzi.
Izmantojot M. Knapa definīciju, varam sacīt, ka „neverbālā komunikācija apzīmē visas tās cilvēku reakcijas, kuras nevar tikt aprakstītas kā atklātas vārdiskas (mutiskas vai rakstiskas) manifestācijas”.[1,54] Tas nozīmē, ka arī bez vārdiem mēs viens otram spējam informāciju nodot un saņemt pretī. Izrādās, ka apmēram 50% informācijas (pēc dažiem avotiem, pat 60-80%) cilvēks nodod un saņem neverbālā ceļā.[2,72] Literatūrā tiek minēti vairāki neverbālās komunikācijas līdzekļi, kuri saziņā tiek izmantoti kā ”signāli”, kas dod informāciju jau pirms sarunas uzsākšanas, tās laikā vai pēc tās. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация