Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:410307
 
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

1. Izlasiet pielikumā piedāvātos avotus, apskatiet karti par pārnacionālo kompāniju (transna- cionālo korporāciju) ietekmi uz nacionālo valsti un globālo ekonomiku un veiciet uzdevumus!
1.1. Valsts pamatpazīmes ir teritorialitāte (noteikta teritorija ar skaidri definētām robežām, uz kuras pārvaldīšanu valsts pretendē), suverenitāte (valsts ir augstākais varas nesējs dotajā teritorijā, kurš šajā teritorijā izdod likumus), autonomija (valsts reālā spēja neatkarīgi definēt un sasniegt politiskos mērķus, uzturēt savas teritorijas pārvaldīšanas vienotību, sadarboties ar citām valstīm).Analizējiet, kā mainās nosauktās valsts pazīmes pārnacionālo kompā- niju ietekmē! Centieties minēt konkrētus piemērus! Izmantojiet informāciju no plašsaziņas līdzekļiem un zināšanas ģeogrāfijā!
Teritorialitāte. Pārnacionālo kompāniju ietekme var mainīt teritorialitāti dažādos veidos.Piemēram,ja liela pārnacionāla kompānija izvēlas ierīkot savu ražotni vai biroju konkrētā valstī,tas var veicināt ekonomisko attīstību un radīt jaunas darbavietas.Tādējādi teritorija var mainīties,jo kompānijas ietekme ietekmē vietējo ekonomiku un infrastruktūru.Turklāt,ja kompānija ir aktīva vairākās valstīs,tā var veicināt starptautisko tirdzniecību un saistītās teritoriālās izmaiņas.
Suverenitāte. Ja valsts pieņem likumus vai politiku,kas pretojas pārnacionālās kompānijas interesēm,kompānija var izmantot savu ekonomisko ietekmi,lai izdarītu spiedienu uz valsti,piemēram,draudot pārnest savas darbības uz citu valsti ar labvēlīgākiem nosacījumiem.Tas var ierobežot valsts suverenitāti un spēju pieņemt neatkarīgus lēmumus.Kā piemēru var minēt situāciju,kurā pārnacionāla kompānija prasa īpašus nodokļu atvieglojumus vai citas privilēģijas no valsts,pretējā gadījumā tā draud pārtraukt savas darbības valstī.Tas var ietekmēt valsts spēju regulēt savu ekonomiku un veikt neatkarīgus ekonomiskos lēmumus.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1401864
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация