Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:875675
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Svarīgi atcerēties, ka energoresursu un izejvielu cenu pieaugums ietekmē ikvienas valsts ekonomisko attīstību. Latvija importē gandrīz visus energoresursus, līdz ar to mēs esam energoatkarīgi. Tomēr resursu cenas tikpat stipri ietekmē arī resursu eksportētājvalstis, piemēram, Krieviju. Tas skaidrojams ar to, ka šīs valstis ļoti lielā mērā balsta savu ekonomiku uz resursu pārdošanu. Ja pārdoto resursu apjoms samazinās vai krītas cena, tad reālie ienākumi ir mazāki par plānotajiem, un var rasties problēmas.
Arī tehnoloģijas un zināšanas visas valsts līmenī mūsdienās ir ļoti svarīgs faktors, kas ietekmē ikvienas valsts ekonomisko attīstību. Izmaiņas komunikācijās un transporta veidos, patērētāju vēlmju un gaumju pieaugošā līdzība, tirdzniecības liberizācija un globālu konkurentu parādīšanās – šie faktori ir apvienojušies, lai izveidotu daudz lielākā mērā integrētu pasaules ekonomiku. Šajos apstākļos īpaši rūpīgi jāseko līdzi valsts makroekonomiskajiem rādītājiem, jāmēģina nodrošināt ekonomiskā stabilitāte valstī, jo tikai tad atrašanās ciešā saiknē ar pārējām starptautiskās ekonomikas dalībniecēm ir izdevīga. Gadījumā, ja valsts ekonomiskie rādītāji ir nestabili, pārējie starptautiskā tirgus dalībnieki, protams, centīsies to izmantot.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация