Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604171
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.LR P tiesības ir komplicēts tiesību normu kopums, ar kura palīdzību tiek nostiprinātas un regulētas sabiedriskās attiecības, kuras rodas VP organizācijas procesā un P uzdoto atsevišķo valsts funkciju realizācijas procesā kā arī tad, kad VP teritoriju iedzīvotāji vai nu tieši, vai ar vēlētu, vai citu VP institūciju starpniecību risina vietējas nozīmes jautājumus.
P tiesību priekšmeta veidojošo sabiedrisko attiecību sistēmas organizācijas galvenais princips ir patstāvība, kas izpaužas: vietējas P (VP) autonomijā no valsts un citās pilsoniskās sabiedrības publiskajām struktūrām; vietējo iedzīvotāju iniciatīvā un pastāvībā vietējās nozīmes jautājumu risināšanā; VP un to veidoto institūciju pašnodrošināšanā un pašpietiekamībā savu uzdevumu realizēšanā.
P tiesību regulējamo sabiedrisko attiecību īpatnība ir tā, ka tās rodas īpašā sabiedriskās dzīves sfērā – VP sfērā. VP ir vietējā pārvalde, kas ar pilsoņu vēlētas pārstāvniecības - domes (padomes) - un tās izveidoto institūciju un iestāžu starpniecību nodrošina likumos noteikto funkciju, kā arī likumā par P paredzētajā kārtībā MK doto uzdevumu un pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.
Pie vispārējiem VP juridiskajiem principiem var pieskaitīt sekojošus: LR Satversmes, likuma “Par P”, citu LR likumu un Satversmes 81.p. kārtība pieņemto MK noteikumu augstākais spēks; iedzīvotāju patstāvība vietējās nozīmes jautājumu izlemšanā vietējo iedzīvotāju interesēs; VP organizācijas un darbības likumība; cilvēka un personas tiesību un brīvību ievērošana; darbības atklātība, realizējot VP; VP institūciju un to amatpersonu atbildība teritorijas iedzīvotāju, valsts, F/J personu priekšā; savstarpējas nepakļautības princips; valsts varas institūciju neiejaukšanās VP budžeta veidošanā un izpildē; Valsts garantijas un atbalsts VP; VP institūciju un valsts varas institūciju savstarpējā sadarbība iedzīvotāju dzīves apstākļu nodrošināšanā.
2. P tiesisko attiecību subjekti. P tiesību galvenais elements ir tiesisko attiecību subjekti. Subjektus var iedalīt: 1) P administratīvie teritoriālie veidojumi, VP organizācijas principu nosaka 2 veidu P: VP pilsētu, novadu un pagastu P, kuru teritorijas robežas notiek VP darbībā, kuram ir savs īpašums, vietējais budžets un vēlētas vietējas institūcijas; rajonu P, šīm P veidam ir sava administratīva teritorija, teritorijā dzīvojošie iedzīvotāji, savs īpašums, savs budžets un savas institūcijas. 2) P tiesisko subjektu grupa ir subjekti, kuriem ir tiesības pieņemt lēmumus vai piedalīties lēmumu pieņemšanā vietējas nozīmes jautājumos vēlētas vai citas VP institūcijās. Pie tām ir pieskaitāmas VP pārstāvju institūcija, kurai ir tiesības pārstāvēt iedzīvotāju intereses un to vārda pieņemt lēmumus. Pie tam ir pieskaitāma VP vēlēta persona, kura atbilstoša likumam vai ir pilnvarota izlemt vietējas nozīmes jautājumus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,70 €
Комплект работ Nr. 1155432
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация