Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387506
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Pašvaldību tiesības- jēdz un priekšmets.
Lai valsts varētu sekmīgi pastāvēt un aizstāvēt savu iedzīvotāju intereses, ir nepieciešama gan spēcīga valdība, gan spēcīgas pašv. Šo institūciju galvenais uzd lik realizēšana dzīvē un aktuālu problēmu operatīva risināšana. Latvijas paš. darbības vispārīgos not. un ekonomisko pamatu, paš. kopetenci, domes(pad) un tās institūciju, kā arī domes (pad) pr-ja tiesības un pienākumus, paš attiecības ar MK un institūcijām, kā arī paš savstarpējo attiecību vispārīgos not. regulē lik. ”Par paš.”.

2.Vēlēšanu iecirkņi.
Vēlēšanu iecirkņu skaitu un to atrašanās vietu nosaka pilsētas dome vai pag.pad. ar aprēķinu, lai vēlētājiem būtu iespēja brīvi nobalsot. Republikas pil. dome paziņ.par vēlēšanu iecirkņa atrašanās vietu publicē laikrakstā “LV”, bet rajona pilsētas dome un pag.pad. attiecīgo paziņojumu izliek redzamā vietā pie domes (pad) ēkas. Šāds paziņ. atkārtoti izsludin.vismaz 15 d. pirms vēlēšanām ( balsošanas). Pil. un pag., kur ir tikai viens vēlēšanu iecirknis, iecirkņa komisija netiek veidota un tās pienākumus veic attiecīgās pil. vai pag. vēlēšanu komisija. Pil.dome vai pag. pad. var uzdot attiecīgi pil. vai pag. vēlēšanu komisijai veikt viena iecirkņa komisijas pienākumus.

17.Latvijas lauku pašv. sistēmas veidošānās un attīstības 1918-1934.g.
1918.g.Tautas pad.pieņēma ” Latvijas pag. satversmes pagaidu lik.”, kurā noteikts pag.ir noteikts lauku apgabals ar savu paš-bu, kā arī precizēts teritoriālais princips, nosakot, ka “pag. locekļi” ir visas personas, kam pag. robežās ir zeme, nekustamā manta īpašumā vai uz lietošanas tiesībām. 1918.g. pag. paš-bas institūcijas ”pag. sapulce, pag. padome, pag.izpildu komiteja, revīz. komisija. 1922.g. pieņēma lik. Par pag.pad. vēlēšanām, kuru piemēroja līdz 1934.g. Pag. paš-ba aptver noteiktu lauku apgabalu, ārpus pil., un visus iedzīvotājus, kuriem šinī lauku apgabalā ir dzīves vieta. Paredz tikai 3paš-bu institūcijas: pag. Pad., pag. valdi un revizijas komisiju. Nav vairs paredzēta pag. sapulce, ko nomaina pilntiesīgo pilsoņu vēlēšanu institūts. 1927.g. lai pārveidotu aprinķā paš. sistēmu pieņēma ”likumu par apriņķa paš-bām” paredz tikai 2 institūcij 1) aprinķa valde un 2) revizijas komisija. 1934.g. tika pieņemts likums” likums par aprinķu paš-bu likvidēšanu”.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1201313
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация