Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:915728
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pieprasījuma un piedāvājuma līdzsvars tirgū.
Tirgū notiek interešu saskaņošana, preces tiek pārdotas par cenu, kura ir pieņemama abām pusēm. Patērētāju intereses tirgū sakrīt, tad, kad cena ir līdzsvarota. Ja cena būs lielāka, tad būs preces pārpalikums, bet ja cena būs mazāka, tad radīsies preces trūkums jeb deficīts. Tāpēc piedāvājums tirgū mainās.
Līdzsvara stāvokli ietekmē arī nodokļi un valsts nodokļu politika. Lai palielinātu valsts budžetu valsts var aplikt preces ar papildus vai lielākiem nodokļiem. Šajā gadījumā ir svarīgi noskaidrot, cik patērētājiem būs papildus jāmaksā par preci un kādu naudas summu, pēc nodokļu nomaksāšanas, saņems ražotāji, un cik lieli būs viņu zaudējumi. Ja valsts ir pacēlusi nodokļus, pircējiem un ražotājiem nākas sadalīt nodokli savā starpā. Ir atšķirība, ja piedāvājums ir elastīgāks par pieprasījumu, tad lielāko nodokļu daļu samaksās pircējs, bet ja pieprasījums ir elastīgāks par piedāvājumu, tad lielāko nodokļu daļu samaksās pats pārdevējs. (R.Škapars. 105.lpp.) Apliekot preci ar nodokli preces vērtība pieaug un piedāvājums tirgū samazinās. Tāpēc sabiedrībā rodas neto zaudējumi, jo no nepārdotas preces ražotāji nevar iegūt peļņu un valsts nevar iekasēt nodokļus no pārdotām precēm…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация