Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:393908
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Birža ir juridiska persona, kura organizē tirgu, kurā tā dalībieki var pirkt un pārdot preces, finanšu instrumentus (vērtspapīrus, atvasinātos finanšu instrumentus) un citas tirgojamas lietas. Biržas darbības mērķis ir nodrošināt tirgus likviditāti.
Mūsdienās vairums biržu darījumu veikšanai izmanto datorsistēmas.
Lai arī eksistē universālās biržas, parasti biržās tirgo viena veida objektus. Biržu veidi ir: preču, fondu, valūtas, kravu pārvadājumu, apdrošināšanas birža un utt.
Pasaulē lielākā fondu birža pēc tirgus kapitalizācijas ir Ņujorkas fondu birža, kas ir fondu birža Amerikas Savienotajās Valstīs, kas visā pasaulē tirgo vērtspapīrus. Biržas īpašnieks ir Intercontinental Exchange grupā. Šī ir pasaulē lielākā fondu birža pēc tirgus kapitalizācijas (2011. gada decembris — 14,242 triljoni ASV dolāru). Birža atrodas Volstrītā, Ņujorkā. Tā tika dibināta 1817. gada 8. martā.
Latvijā vienīgā fondu birža ir Nasdaq Riga, AS. Vērtspapīru birža (fondu birža) ir vieta, kas nodrošina iespēju tirgoties ar attiecīgajā biržā tirdzniecībai iekļautajiem jeb biržā kotētajiem vērtspapīriem. Latvijā fondu biržas darbībai ir nepieciešama licence. Ieguldītājam no Latvijas ir iespēja pirkt un pārdot finanšu instrumentus ne tikai biržā Latvijā, bet arī tādās biržās, kas reģistrētas un atrodas citās valstīs (darījumus var veikt ar Baltijas saraksta vērtspapīriem - ne tikai Rīgas, bet arī Viļņas un Tallinas biržā reģistrētiem). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация