Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Personālavadības eksāmena jautājumi un atbildes
Размер файла:
151 KB
Идентификатор:

624519

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

34. Skolas direktoru atestācija. Saturs, būtība.
Atestācijā tiek novērtēta vispārizglītojošo skolu direktoru (turpmāk - direktors) profesionālā kvalifikācija,
pieņemts lēmums par atestējamā direktora atbilstību amatam un noteikta profesionālās kvalifikācijas
kategorija. Atestācijas mērķis ir paaugstināt skolvadības efektivitāti.
Atestācijas galvenie uzdevumi ir:
 analizēt un izvērtēt direktoru profesionālo sagatavotību un praktisko skolvadības darbu;
 ņemot vērā Latvijas vispārizglītojošo skolu attīstības perspektīvas, izstrādāt prasības un ieteikumus direktoru praktiskās profesionālās sagatavotības pilnveidei;
 ieviest valstī vienotu direktoru materiālās stimulēšanas sistēmu atbilstoši noteiktajai profesionālās kvalifikācijas kategorijai.
Atestācijas organizēšana
1. Atestāciju organizē izglītības un zinātnes ministra apstiprināta Valsts atestācijas komisija un tās izveidotas novadu atestācijas komisijas (Kurzemē, Latgalē, Rīgā, Vidzemē un Zemgalē).
2. Atestācija notiek ne retāk kā reizi piecos gados.
3.Valsts atestācijas komisijas vadītājs ir Izglītības un zinātnes ministrijas departamenta direktors. Komisijas sastāvā tiek iekļauti divi Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, Izglītības valsts inspekcijas pārstāvis, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas pārstāvis, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvis, Latvijas Pedagogu domes pārstāvis, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis un Rīgas skolu valdes pārstāvis.
 Attiecīgā atestācijas komisija analizē un vērtē:
direktora skolvadības darbu;
direktora izglītību un darba stāžu (pēc dokumentiem);
direktora aktivitāti savas izglītības turpināšanā un profesionalitātes pilnveidē;
direktora atbilstību amatam saskaņā ar profesionālās kvalifikācijas kategoriju raksturojumu.
 Saskaņā ar profesionālās kvalifikācijas noteikšanas kritērijiem un profesionālās kvalifikācijas kategoriju raksturojumu direktoriem nosaka pamata, vidējo vai augstāko profesionālās kvalifikācijas kategoriju.
 Lēmumu par atbilstošas profesionālās kvalifikācijas kategorijas noteikšanu attiecīgā atestācijas komisija pieņem pēc direktora skolvadības darba izvērtēšanas. Direktora skolvadības darba efektivitāti nosaka atbilstoši direktora skolvadības funkciju izpildei un personīgajam ieguldījumam skolas attīstībā un tās prestiža veidošanā.
 Direktoriem, kuriem ir noteikta vidējā profesionālās kvalifikācijas kategorija, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiek noteikta piemaksa ne mazāk kā 10% apmērā no amata algas likmes.
 Direktoriem, kuriem ir noteikta augstākā profesionālās kvalifikācijas kategorija, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiek noteikta piemaksa ne mazāk kā 20% apmērā no amata algas likmes.
 Ārkārtas atestācija var tikt veikta, lai paaugstinātu direktora profesionālās kvalifikācijas kategoriju, ja attiecīgā pašvaldība ir iesniegusi motivētu rakstisku iesniegumu Valsts atestācijas komisijai. Lēmumu par ārkārtas atestāciju vai tās atteikumu pieņem Valsts atestācijas komisija.

35. Pieņemšana darbā. Likumdošanas prasības. Dokumenti.
Personāla pieņemšanu darbā reglamentē Latvijas Darba likums. Pieņemšana darbā norit 3 pakāpēs. Personāla izvēle. Darba līguma noslēgšana. Personāla ievadīšana darbā.
Dokumenti pieņemot darbā: Jāuzrāda pase, sievietēm laulības apliecības kopija, ja mainīts uzvārds, nodokļu grāmatiņa, diplomi, var tikt iesniegti sertifikāti, licences. Izziņa par veselības stāvokli. Pieņemot darbā tiek noslēgts darba līgums starp darba devēju un darbinieku (2 eksemplāri). Darbiniekam izveido personas lietu, kurā ietilpst viss iepriekšējais + personas kartīte, kurā parādās personas dati, atzīmes par atvaļinājumiem, pārcelšanām. Personāldaļas darbinieku uzdevums: personas kartīti papildināt ar jaunāko informāciju, glabāt un neizpaust informāciju par darbinieku, Nodot arhīvā personas lietu pēc tam, kad darbinieks ir aizgājis vai atbrīvots no darba. Kad jaunais darbinieks stājas darbā, viņam būtu vēlams sniegt ieskatu par darba norādījumiem, par organizācijas vēsturi, darbības mērķiem, drošības tehnikas noteikumiem (ievadinstruktāža un darba vietas drošības instruktāža), uzņēmuma tradīcijām.


Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация