Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:727627
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

APSŪDZĪBAS GROZĪŠANA
Dažādu gan subjektīvu, gan objektīvu apsvērumu dēļ var rasties vajadzība apsūdzību grozīt. Tā var tikt grozīta gan pirmstiesas procesā, gan iztiesāšanā:
*pirmstiesas procesā:
-ja nepieciešams kaut ko papildināt, precizēt, detalizēt (tiek pieņemts jauns lēmums par saukšanu pie kriminālatbildības, piem., ja vajag iekļaut vēl vienu zādzības epizodi, tad jāraksta visa apsūdzība no jauna;
-ja nepieciešams sašaurināt (no sākuma tiek pieņemts lēmums par procesa izbeigšanu daļā un tad jauns lēmums par saukšanu pie kriminālatbildības).
*iztiesāšanas laikā (problemātiski!) – faktiski prokurors var grozīt kā grib. Jānošķir veidi – vai apsūdzība kļūst vieglāka, vai smagāka, jo no tā atkarīgs veids, kā tas procesuāli jāfiksē un kurā brīdī to var darīt (kurā instancē un kurā iztiesāšanas posmā). Ja apsūdzību groza nepareizi, tad var izgāzt visu lietu.
TIESAS KOMPETENCE APSŪDZĪBAS GROZĪŠANĀ
Plašas tiesu kompetences nepieciešamība -> Nekad nebūs iespējams pilnībā izvairīties no tā, ka apsūdzībā norādīta kļūdaina juridiskā kvalifikācija vai kāds no apstākļiem, ko paredz likums: 1) nav norādīts vispār; 2) ir norādīts, taču nepietiekami detalizēti (precīzi); 3) visi apstākļi norādīti pietiekami detalizēti, taču kāds no tiem neatbilst iegūtiem pierādījumiem. Šo trūkumu iemesli ir gan objektīvi (no prokurora neatkarīgi), gan subjektīvi (prokurora vainas dēļ). Pie objektīviem iemesliem pieskaitāmi gadījumi, kuros kādu no apstākļiem nav iespējams noskaidrot arī tad, ja veiktas visas izmeklēšanas darbības, piemēram, nevar identificēt personas, ar kurām apsūdzētais izdarījis noziedzīgu nodarījumu, nav nosakāma noziedzīga nodarījuma izdarīšanas vieta u.tml. Apsūdzības trūkumu novēršanas iespējām (saglabājot identitāti starp apsūdzībā norādīto un tiesas spriedumā par pierādītu atzīto noziedzīgo nodarījumu) jābūt identiskām neatkarīgi no rašanās iemesliem, jo pienākums nodrošināt efektīvu KL normu piemērošanu un krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulējumu attiecas gan uz prokuratūru, gan tiesu.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −13,41 €
Комплект работ Nr. 1358781
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация