Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:229003
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijas politiskajā skatuvē parādījās arī jaunie, jaunizveidotie aktori: Latvijas ceļš (LC) un Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA).
Latvijas ceļš bija labēji liberāla politiska partija, kas dibināta 1993.g. 25. Septembrī un ir īpaša tādēļ, ka tās politiķiem radās ideja, ka būtu jāpiesaista emigrācija, lai uzvarētu 5. Saeimas vēlēšanās. Tas bija pareizs solis, jo, piesaistot latviešu emigrantus, kuriem drīkstēja būt dubultpilsonība un kuri bija balstiesīgi, LC sev nodrošināja ātru ceļu līdz Saeimai.
Pasaules Brīvo latviešu apvienība bija izveidota no Trimdas latviešiem un darbojas arī mūsdienās. Kā galvenais 1990.g. partijas loceklis bija Gunārs Meierovics, kurš vēlējās iegūt prezidenta amatu, apvienojoties ar LC. Vienošanās starp abām partijām tika panākta, taču Meierovics vietu neieguva.
Par vienu no ietekmīgākajām partijām laika posmā no 1988.g. līdz 1999.g. tika uzskatīta Latvijas Tautas fronte (LTF). Tieši šīs partijas izveidošanās un darbība aizsāka Trešo Atmodu Latvijā.
Pēc Latvijas Neatkarības atjaunošanas Latvijas politiskie spēki sāka ļoti gatavoties 5. Saeimas vēlešanām, kuras notika 1993.g. 5.-6. jūnijā un deva iespēju aktīvi iesaistīties valsts iekšpolitikas veidošanā. Par partiju aktivitāti liecina vien tas fakts, ka 5. Saeimas vēlēšanās piedalījās 23 politiskās partijas un valstī veidojās daudzpartiju sistēma.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1331160
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация