Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:805422
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Harmonizētā preču aprakstīšanas un kodēšanas sistēma ir starptautisks klasifikators, ko izstrādājusi Pasaules Muitas organizācija (WCO). HS tiek izmantota vairāk kā 190 pasaules valstīs sākot ar ASV, Kanādu, Vāciju un beidzot ar Papua Jaungvineju, Kubu, Ķīnu un citām valstīm (valstu saraksts pieejams Pasaules Muitas organizācija mājas lapā). Starptautiskajā tirdzniecībā pēc Harmonizētās sistēmas nosacījumiem klasificējas vairāk kā 95% preces.
Ilgu gadu gaitā tika strādāts, lai izveidotu vienotu kopējo sistēmu. Lielāko ieguldījumu šajā darbā ir devis profesors Horonori Asakura, kurš pie Harmonizētās sistēmas izveidošanas strādāja vairāk kā divdesmit gadus un ir uzskatāms par vienu no Harmonizētās sistēmas “tēviem”. Kopējā sistēma palīdz vienmērīgi piemērot klasifikācijas noteikumus.
Starptautiskā “Konvencija par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu” ir pieņemta Briselē 1983.gada 14.jūnijā. Konvencijā ir noteikts, ka Muitas Sadarbības padomes vadībā Konvencijas līguma slēdzējas puses, šo līgumu slēdzot, ir vienojušās par vēlmi sekmēt starptautisko tirdzniecību; vēlmi veicināt statistikas datu vākšanu, salīdzināšanu un analīzi, samazināt izdevumus, kuri rodas atkārtoti aprakstot, klasificējot un kodējot preces, kā arī atzīst precīzu un salīdzināmu datu nepieciešamību sarunās, kas saistītas ar starptautiskās tirdzniecības jautājumiem. Tāpat vienojas par virkni citiem jautājumiem. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация