Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:619746
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Kas ir psiholoģija un ko tā pēta?
Psiholoģija- zinātne par apziņas rašanos, attīstību, izpausmes formām un likumsakarībām. Galvenie virzieni: geštalpsiholoģija, pašanalīze, biheiviorisms.

2. Agrīnie psiholoģijas novirzieni: funkcionālisms un tā izcelsme, strukturālisma kritika, V. Džeimsa uzskati.
19. gs. Beigās meklējot alternatīvas strukturālismam sāka veidoties funkcionālisms. Galveno uzmanību tas pievērsa nevis pašai psihei, bet tam kā psihe iespaido izturēšanos. Funkcionālisti vēlējās izprast apziņu, taču īpaši uzsvēra to, kā apziņa ietekmē mūsu rīcību.

Kritika: Strukturālismam nav pareiza jautājuma nostādne – tas pievēršas jautājumam, kas ir apziņa, nemaz neinteresējoties par to, kā vai kādēļ tā radusies un kā tā iespaido izturēšanos.
V. Džeimss apgalvoja, ka psihiskās dzīves fundamentāli fenomeni ir gan jūtas un vēlmes, gan domas, spriedumi un lēmumi. Pēc Džeimsa domām, psihologiem jānodarbojas ne vien ar to, kas veido psihi, t.i., ar apziņas saturu, bet arī ar to, kādā veidā tā regulē izturēšanos.
3.Zinātniskās psiholoģijas sākumi: V. Vundts, psihofizioloģija, strukturālisms, mentālo procesu analīze, eksperimentālā introspekcijas metode un tās trūkumi.
V. Vunts izveidoja pirmo oficiālo laboratoriju zinātniskajiem pētījumiem psiholoģijā, uzmanības centrā izvirzot psihes apzinātā satura analīzi.
Psihofizioloģija koncentrē uzmanību uz psihes anatomiski fizioloģiskiem pamatiem. Ar augstākās nervu darbības fizioloģiju to apvieno mācīšanās jēdziens, kas sevī ietver parādības, kuras ir saistītas ar atmiņu un jaunās pieredzes iegūšanas rezultātā.
Strukturālisms – psiholoģijas novirziens, mērķis analizēt psihi, sadalot to struktūras elementārdaļās. Apzināto pieredzi veido primārie elementi.
Mentālo procesu analīze –
Eksperimentālā introspekcijas metode –

4.Geštaltpsiholoģija: geštaltterapija un geštalta mantojums.
Geštaltterapija – problēmas risināšana ietver problēmas sastāvdaļu reorganizēšanu jeb rekonstrukturēšanu. Atkārtoti problēmu reorganizējot, kādā brīdī risinājums apziņā parādās piepeši, nevis rodas pamazām, risinot problēmu soli pa solim. (Geštaltterapija fokusē cilvēka uzmanību uz “šeit un tagad” notiekošajiem procesiem; tā sekmē atbildību un apziņas līmeni, atjauno spēju izjust savas emocijas un jūtas, kuras vēl joprojām tiek pārāk cenzētas. Geštaltterapija sekmē cilvēka tēla veseluma attīstību piecās viņa dzīves sfērās: fiziskajā, emocionālajā, intelektuālajā (racionālajā), sociālajā un garīgajā.).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1117001
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация