Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:167125
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darbā tiek izanalizēti iepriekšējās attīstības programmas izdarītie secinājumi par Gulbenes rajona potenciāliem un problēmām. Tiek izvērtēti ieteikumi darbībai, noteiktas un pamatotas pozitīvās un negatīvās rajona attīstības tendences, veikta rajona stipro, vājo pušu, iespēju un draudu analīze, noteiktas galvenās risināmās problēmas un rajona prioritātes.

Gulbenes rajona vieta Vidzemē un Latvijā.

Gulbenes rajons ir viens no Vidzemes rajoniem, kas atrodas Latvijas Republikas ZA daļā uz Vidzemes – Latgales robežas. Tas robežojas ar Alūksnes, Balvu, Madonas, Cēsu un Valkas rajoniem.
Rajona centrs atrodas 186 km attālumā no Rīgas. Sakarus ar galvaspilsētu un apkārtējiem rajoniem nodrošina labs ceļu tīkls. Rajona administratīvajā teritorijā atrodas 14 vietējās pašvaldības (13 pagasti un pilsēta). Rajona administratīvais centrs ir Gulbene. Iedzīvotāju skaits uz 2002.gada 01.janvāri – 27937, no kuriem pilsētā dzīvoja 9562, jeb 34%.
Platības un iedzīvotāju skaita ziņā Gulbenes rajons ir viens no mazākajiem valstī. Gulbenes rajona kopplatība 187607,2 ha. Tajā skaitā lauksaimniecībā izmantojamā zeme 68149,4 ha (36,3%), meži 96015,1 (51,2%). Meži ir viena no lielākajām rajona dabas bagātībām. Pēc mežainuma pakāpes rajons ieņem 10.vietu 26 rajonu vidū.
Lai gan Gulbenes rajons nav teritoriāli liels, tomēr tas ir bagāts ar kultūras un dabas pieminekļiem, kuri atrodas valsts aizsardzībā. Rajona teritorijā ir pievilcīgi daudzie ezeri un upes, kā arī raksturīgs pārejas tipa klimats no piejūras klimata uz kontinentālo klimatu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация