Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:857395
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ko nozīmē vārds reklāma? Ja mēs meklējam asociācijas latviešu valodas vārdam reklāma, mēs varam atrast saistību ar latīņu valodas vārdu reclamare, kas tulkojumā nozīmē „runāt skaļi”. Šo tulkojumu runāt skaļi tieši mēs varam attiecināt, piemēram, uz skaļajām reklāmas pauzēm televīzijā, kas tiek raidītas filmas starplaikā, bet tikpat labi runāt skaļi nozīme ir tāda, ka vispār tiek apspriests daudzu cilvēku priekšā kāds produkts vai pakalpojums. Savukārt angļu valodas vārds advertising (reklamēšana) ir saistāms ar latīņu valodas vārdu ad vertere, kas nozīmē „vērst domas uz”. Man liekas, ka šajā tulkojumā arī parādās reklāmas būtība, kas liek mums domāt par reklamējamo preci vai pakalpojumu. Tātad mēs varam teikt, ka reklāma ir jebkura ražotāja vai pārdevēja informācijas izplatīšanas pasākumu kopums, vēršoties pie potenciālā patērētāja. Reklāmai ir vairāki uzdevumi:
• pārliecināt vai rosināt cilvēkus patērēt noteiktu produktu vai pakalpojumu;
• popularizēt kādu ideju vai indivīdu, piemēram, labdarības kampaņu;
• tēla uzlabošana u.c.1
Reklāmas darbība var tikt analizēta no dažādu nozaru skatpunktiem, piemēram, ekonomiskā, tehnoloģiskā, kulturoloģiskā. No ekonomikas viedokļa reklāmas darbība ir biznesa veids, jo visdažādākā reklāma tiek pārdota kā jebkura cita prece vai pakalpojums. Reklāmu aģentūru darbība funkcionāli neatšķiras no jebkādas citas mazgāšanas līdzekļu, zāles pļāvēju vai maizes ražotāju darbības. Un tāpat kā citās ražošanas jomās arī reklāmā ir savi izpētes, radošie, produkta ražošanas un realizācijas posmi. 2

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация