Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:623021
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lijphārds demokrātiju vērtē pēc tā, kādas vērtības tiek pārstāvētas. Lai noskaidrotu par demokrātiju, ir jāskatās kā tā tiek pārstāvēta institūcijās, cik lielā mērā institūcijas spēj pārveidot cilvēku vēlmes publiskajā politikā.
Lijphārds savā darbā salīdzina dažādas valstis un nosaka, cik ilgi tajās pastāv demokrātija, kuras ir tuvu ideālam. Izveido moduļus, lai paredzētu attīstību, lai norādītu trūkumus un plusus, lai parādītu, ka vienai valstij der kaut kas viens, bet citai kaut kas cits.
Pirmā un vissvarīgākā atšķirība starp Vestminsteras (vairākuma) un konsensa modeli ir plašā līdzdalība valdībā, it īpaši izpildvaras nozarē un cilvēku pārstāvniecība.
Vestminsteras modeļa galvenā būtība ir vairākuma likums. Šajā modelī valda cilvēku vairākums un ievēlētā valdība ir atbildīga cilvēku vairākuma priekšā. Šī modeļa oriģinālais un vislabākais piemērs ir Britu versija, kura nereti tiek apbrīnota. Viens no slaveniem politiskajiem zinātniekiem, kas apbrīnoja Vestminsteras modeli ir Vudro Vilsons. Vestminsteras modelis sastāv no deviņiem elementiem un to raksturošanai par piemēru tiek ņemta Britu politiskā sistēma.
1.Koncentrēšanās uz izpildvaru: vienpartiju un atklāto vairākumu ministru kabinets. Viens no spēcīgākajiem Britu valdības orgāniem ir ministru kabinets. To parasti veido tās partijas biedri, kurai ir lielākais vietu skaits Anglijas parlamenta apakšpalātā. Tajā netiek iekļauts mazākums. Koalīcijas veidojas reti. Tie, kas ir mazākumā, ir pilnībā novirzīti no varas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1217813
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация