Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:568933
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

23.augusts veltīts Vulkānam. Volcanalii. Šai dienā tauta „savā vietā” dzinusi dzīvniekus ugunī. Par aizvietojumu cilvēku dvēselēm ziedoja arī zivis.
Septembris. Vairāk spēļu mēnesis. Ludii Romani. 5.-19.septembris, kulminācija – 13.septembrī. Godinātas vairākas dievības, tostarp Minerva. Svētki sākumā bija spēles, saistītas ar triumfiem, no 366.gada ikgadējs notikums. Tās organizēja kurulais edīls. Notika cirka un teātra izrādes. Bija arī svinīga procesija, kurā tauta devās uz Circus Maximus. Beigās tika upurēti vērši. Tie tika arī sadalīti un sadedzināti uz altāra, lejot virsū vīnu. Viss tika veidots pēc grieķu parauga. Spēlēs arī ietvērās tādas sacīkstes kā skriešana, bokss, cīņa, kas nāk no grieķiem. Cirkā bija arī kas līdzīgs militārām sacensībām (Ludus Troiae), kas imitēja cīņas pie Trojas. Dažus pasākumus apmeklējuši gan vīrieši, gan sievietes kopā, kas ir neparasti. 13.septembrī rīkoja epulum Iovis – dzīres par godu Jupiteram.
Oktobra zirgs (Equus October). 15.oktobrī notika dzīres par godu Jupiteram. Bija arī sacīkstes par godu Jupiteram ar kaujasratiem, kuros iejūgti divi zirgi. No uzvarētāja ekipāžas labējais zirgs tika upurēts Marsam. Zirgam nogrieza galvu un izdekorēja ar ceptiem plācenīšiem. Asinis tika savāktas un vestālietes tās izmantoja Parīlijos un mola salsa pagatavošanā. Tā bija pēdējā lauksaimniecības svētku reizi un upuris tika nests, lai būtu laba raža. Bet, ja upurē Marsam, tas liek domāt arī par armijas šķīstīšanu. Bijuši arī tādi svētki 19.oktobrī un iespējams, ka tie saplūduši kopā.
Saturnalii. 17.-23.decembris. Svētki par godu Saturnam, kas sākotnēji bijis zemkopības dievs. Templis Saturnam bija iesvētīts 17.decembrī, tas atradies Forumā. Vēlāk parādījās arī statuja, ko šajos svētkos dekorēja. Dekorācijas stāvēja līdz nākamajai svētku reizei. Svētki sākās ar upurēšanu, vēlāk bija dzīres. Upurēšana notika saskaņā ar grieķu rituālu (ar kailām galvām). Tas bija vispārējas līksmības laiks. Veikali un iestādes tika slēgtas, katrā mājā bija līksma noskaņa, ģimene savā starpā apdāvinājās. Bērniem dāvināja lelles (sigillaria), draugiem – vaska sveces (cerei).


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация