Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:865732
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šam­panietis ir izsmalcināts un leģendām apvīts dzēriens, un tā baudī­šana ir svētki, kam pie­stāv sveču gaisma un romantika.
Šampanieša radītājs ir bijis mūks Dom Pengnon, kurš uzskatījis sievie­tes par tik zemiskiem un zaglīgiem ra­dījumiem, kās vīnogām nav laižami ne tuvumā, taču, re, kādu liktenīgu joku izspēlēja dzīve: gadsimtu gaitā šampa­nietis kļuva par mīlestības un roman­tiskas divvientulības simbolu un tieši sieviešu īpaši iecienītu dzērienu.
Tagad šampanieša darīšana, pro­tams, vairs nav mūku ziņā ar to no­darbojas vīndari Francijas Šampaņas provincē, un tikai šajā ģeogrāfiskajā vietā radītais dzēriens drīkst nest cil­deno šampanieša vārdu (citur tapu­šos sauc par dzirkstošajiem vīniem). Veids, kā šampanietis top, ir īsts māk­slas un mistikas apvienojums: no divu vai trīs šķirņu vīnogām izspiež sulu, kas pārtop šampanietī un savas labā­kās īpašības iegūst īpašos pagrabos, turklāt pudelēm noteikti jābūt novie­totām horizontāli. Lielāko šampanieša namu pagrabu ejas esot kilometriem garas, un labākie dzērieni pavada tur pat vairāk kā pusgadsimtu, savukārt pats mazākais laiks, kāds šampanieša pudelēm būtu jāpavada pagraba klu­sumā, laiku pa laikam pagrozītām no vieniem uz otriem sāniem, ir vismaz divarpus gadu. Kad noteiktais laiks pa­gājis, pudeles, lēni un īpašā veidā gro­zot, tiek pieceltas tā, lai viņa nosēdums sastātos pudeles kakliņā. Nesa­saldējot pašu dzērienu, šos nosēdumus sasaldē īpašā mīnus astoņpa­dsmit grādu aukstā šķidrumā, pudelei esot ar kakliņu uz leju, un izņem. Tad ari pudeles ir aizkorķējamas un laiža­mas pārdošanā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация