Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:258038
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Avots ir tas, kurš pieņem lēmumu sākt sarunu, izlemj kādu ziņojumu nosūtīt un izvēlas vienu no iespējamām nosūtāmām ziņām. Pēc tam ziņā tiek pārvērtās signālā un tiek nosūtīta adresātam caur kanālu (tas var būt telefona kabelis, mute u.c.). Troksnis ir jebkas, kas traucē ziņojuma nodošanai starp nosūtītāju un adresātu. Zinātnieki ir izdalījuši divus trokšņu veidus: semantisku un tehniskus trokšņus. Informācija satur vienu no nedaudzajiem signāliem – 50 % pareģojamības. Lai izmērītu informācijas daudzumu, mēs varam lietot vārdu „bits”, kas ir vārdu savienojuma „binary digit” saīsinājums un praksē nozīmē Jā/Nē izvēli.
Informācijas jēdzienā ietilpst arī liekvārdība. Liekvārdība ietver iepriekš nosakāmus un tradicionālus signālus, un ir augstas pareģojamības rezultāts. Liekvārdības pretstats ir entropija – zemas pareģojamības produkts. Ziņojums, kuras grūti iepriekš nosakāms, satur vairāk informācijas. Piemēram, drauga sveicināšana uz ielas ir viegli pareģojams notikums. Liekvārdība palīdz mums novērst un labot personības kļūdas. Kad cilvēki saņem ziņojumus, viņi no sākuma precīzi izlabo tos, bet tikai pēc tam uztver informāciju. Tā palīdz mums arī pārvarēt trokšņaina kanāla trūkumus, jo mums nākas atkārtot vārdus. Palielinoties liekvārdībai, tiek pārvarētas entropijas ziņojumu pārsūtīšanas problēmas, arī atrisināt neskaidrības, kuras ir saistītas ar auditoriju (sabiedrību).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация