Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:946112
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas ir sinerģija? Vienkāršiem vārdiem runājot – rezultāts ir lielāks nekā iesaistīto pušu ieguldījuma kopsumma. Matemātiski tas varētu izskatīties sekojoši: 2 + 2 = 5, turklāt 5 vietā var būt arī 50 vai pat 500. Rezultāts ir lielāks nekā atsevišķu daļu kopsumma, piemēram, trīs koka baļķi kopā iztur daudz lielāku svaru nekā tā svara summa, ko iztur katrs atsevišķi.
Sinerģija spēj apvienot un atraisīt cilvēkos mītošu milzu spēku un potenciālu. Radošais process ir grūti prognozējams – ar ko tas beigsies vai kurp tas novedīs. Nav arī paredzams, ar kādiem jauniem izaicinājumiem nāksies saskarties. Tāpēc ir nepieciešams atrast sevī lielu iekšējo pārliecību un drošību un kļūt par celmlauzi, atklāt jaunas iespējas un idejas tā, lai pārējie izvēlētos jums sekot.

Sinerģija komunikācijā

Sinerģiska komunikācija nozīmē to, ka jūsu sirds un prāts ir atvērts jaunām iespējām un alternatīvām. Tas nenozīmē, ka jums nav vīzijas par vēlamo galarezultātu, tieši otrādi – jūs esat noskaņoti šo vīziju īstenot. Uzsākot sinerģisku komunikāciju procesu, jūs varbūt neesat droši par to, kā virzīsies lietas un pie kā jūs nonāksiet, bet jums ir jābūt iekšējai pārliecībai un ticībai, ka jūs nonāksiet pie būtiski labākas situācijas nekā bijāt līdz šim.
Daži piemēri: sporta spēle, kur rezultāts ir atkarīgs no katra dalībnieka maksimālas atdeves, vai ārkārtas gadījums, kad cilvēki sadarbojas neparasti augstā pakāpē un savas intereses pakārto, lai glābtu kāda cita dzīvību vai rastu izeju no krīzes situācijas. Neskatoties uz šādiem atsevišķiem gadījumiem, daudzi cilvēki nav atklājuši un novērtējuši sinerģijas spēku. Tā rezultātā milzu potenciāls viņu dzīvē paliek neizmantots, tomēr šos sinerģijas principus iespējams pielietot regulāri ikdienas darbā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация