Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:801617
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sižetiskā sporta nodarbība ir līdzeklis ar kura palīdzību bērns atveido sižetu, iejūtas noteiktā lomā.
Satura bagātība atkarīga no darbību daudzveidības, bet tā saistīta ar bērnu zināšanu, prasmi attēlot, vērot. Tādējādi cita tēls bērnā aizvien pilnveidojas – un galu galā tieši viņš nosaka cilvēka saskarsmi.
Bērni labprāt spēlējas labprāt mācās. Spēlē viņi iepazīst pasauli un iemēģina rīcības modeļus, kas viņiem palīdz orientēties reālajos apstākļos. Visam, ko bērni šādā veida iemācās, var būt liela nozīme viņu turpmākajā dzīve.
No vienas puses, bērni spēlējas, jo viņi vēlas mācīties. Tas sižetam piešķir dziļāku jēgu. No otras puses, bērniem mācību saturs ir vieglāk uztverams un labāk saprotams, ja nodarbības notiek rotaļas veida. Tāpēc gan rotaļai, gan mācībām būtu jāieņem nozīmīga vieta audzināšanā ģimenē, sākumskolā.
Divkārt svarīga rotaļa bērnam ir tādēļ, ka tās laikā viņš ir brīvs no pieaugušo aizbildniecības, viņš ir pats noteicējs par savu rīcību.
Rotaļā dzimst un attīstās jauno pilsoņu patstāvīgais darbs un domāšana. Reizē jūtu un domu attīstīšanos norūdās bērnu gribas spējas, jo ir nepieciešams zināms gribasspēks, lai koncentrētu uzmanību pie kārtējām parādībām un paša darbības, lai savaldītu savu egoismu, piespiežot to padoties rotaļu likumiem.
Sižetiskajai sporta nodarbībai raksturīgs nepiespiests, brīvs raksturs, bērna darbības, uzvedības, pašregulācijas, iniciatīva iztēle. Saturu un uzdevumu šīm nodarbībām nosaka pedagogs atbilstoši sākumskolas izglītības programmai.
Tieši darbībai tā, kas interesē sākumskolas bērnus, tā stimulē viņu aktivitāti. Visu nodarbības uzdevumu bērni izpilda, darbojas kādā noteiktā lomā.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1139187
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация