Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:245318
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Skautisms un gaidisms ir jaunatnes neformālās audzināšanas kustības, kas papildina skolu un ģimeni. To mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Skautisms un gaidisms attīsta pašpaļāvību, vajadzību izzināt, atklāt un gribu mācīties.
Skauti (zēni) un gaidas( meitenes) ir plaši izplatītas bērnu kustības, kas galvenokārt virzītas uz individuālu darbu, katras personības izkopšanu.
Skautisms dibināts 1907. gada 1. augustā, ģen. Roberta Beidena-Pouela eksperimentālajā nometnē Braunsijas salā pie Anglijas.
Pirmie skautu pulciņi Latvijā parādījās 1917. gadā Rīgā, Cēsīs un Alūksnē. Mazliet vēlāk 1921. gadā tiek izveidota Latvijas Skautu centrālajā organizācijā.
Darbības pakāpes — Pēc vecuma skauti dalās trīs darbības pakāpēs: mazskauti — 7—10 gadu vecumā — cenšas rotaļās garīgi un miesīgi attīstīties kā personības; skauti — 11—16 gadu vecumā — veido raksturu, mācās gādāt par sevi un izkopj palīdzības jūtas; roveri — vecāki par 16 gadiem — mācās ieaugt dzīvē un grib paturēt skautu ideālus savās dzīves gaitās.
Pakāpi norāda atšķirības zīmes formas tērpā.
Skautu devīze - sveiciens: „ Esi modrs!” Atbilde: „Arvien modrs! , Būsim modri , mazskautiem — Augsim krietni”. Dzīves vadošais princips – katru dienu izdarīt kādu labu darbu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация