Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:745851
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Skudras. Kas gan vasarā mežā nav redzējis skudru pūzni - kupolveida ligzdu? Lielajos skudru pūžņos iemītnieku skaits ir vairākus miljonus liels. Zem kupola atrodas pūžņa pazemes daļa. To caurauž ejas, kurās attīstās skudru kāpuri. Skudru saimes sastāv no milzīga īpatņu skaita un ir daudzgadīgas. To sastāvā, līdzīgi bitēm, ietilpst mātītes, tēviņi un darba skudras.
Skudrai ir kustīga galva ar spēcīgi attīstītiem grauzējtipa augšžokļiem. Uz galvas atrodas saliktas acis un posmaini taustekļi. Skudrai ir labi attīstītas kājas. Kā tēviņiem, tā arī mātītēm ir plēvaini spārni, kas viegli nolūst. Vēders starp pirmo un otro posmu krasi sašaurinās un tāpēc ir ļoti kustīgs. Vēdera galā atrodas dzelonis, caur kuru tiek izšļākta inde.
Skudrām atšķirībā no bitēm ir darba dalīšana. Tā, piemēram, lielās skudras ar ļoti lielu galvu vai ļoti spēcīgiem žokļiem ir kareivji. Tie sargā pūzni, nosedzot katru ieeju tajā ar savu galvu. Atgriežoties pūznī, darba skudras pieiet pie ieejas un ar taustekļiem piedauza pie kareivja galvas. Saņēmis šādu signālu, kareivis ielaiž skudru pūznī.
Lielžokļainie kareivji iebrūk citas sugas skudru ligzdās. Darba skudrām ir paplašināts vēders, tās rij ziedu nektāru un bišu medu. Atgriezušās pūznī, tās medu atrij un baro citas darba skudras. Citas darba skudras audzē un kopj laputis.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1134607
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация