Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:200961
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Soc. psiholoģija ir viena no visperspektīvākajām psiholoģijas zinātnes nozarēm, kura pēta psihiskās parādības, kas rodas mijiedarbības gaitā cilvēku grupās, tajā skaitā dažādās organizētās un neorganizētās cilvēku kopībās.
Soc. psiholoģija palīdz izprast indivīda attiecības un attieksmi saskarsmē ar sabiedrību. Tā ļauj analizēt indivīda rīcību un uzvedību noteiktās situācijās - kāpēc viņš darā tieši tā un ne citādi. Izzinot soc. psiholoģijas zinātni, cilvēks izprot sevi un apkārtējos; tas ļauj veiksmīgāk veidot kontaktus un attiecības, pilnvērtīgāk veikt darbu un veiksmīgāk pārvarēt stresa situācijas.
Dzīvojot sabiedrībā, tās loceklim vienmēr nākas kontaktēties ar citiem cilvēkiem, izmantojot dažādas zīmes un citus paņēmienus. Jebkuru mijiedarbību starp cilvēkiem sauc par saskarsmi. Piemēram, tu pasmaidīji garāmgājējam uz ielas, bet viņš – tev, tu apkampi savu labāko draugu un viņš tev atbildēja ar to pašu, tu sarunājies ar paziņu un viņš tevi uzklausa, utt. Saskarsmes līdzeklis var būt mīmika, žesti, darbības, vārdi, darbības rezultāti. Tie atspoguļo otra cilvēka attieksmi pret tevi. Zinot mīmikas un žestu nozīmi, tu zini cilvēka pašreizējo noskaņojumu ( vai viņu kaut kas nomāc vai pretēji ), attieksmi pret tevi. No tā, cik pilnīgi un dziļi katrs partneris spēj saprast otru, ir atkarīga saskarsmes efektivitāte.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация