Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:590819
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Speciālā pedagoģija
Speciālā pedagoģija ir zinātne, kas pēta bērnu speciālās (īpašās) vajadzības (anormālo bērnu), attīstības klīniski fizioloģiskās un psiholoģiski pedagoģiskās likumsakarības un īpatnības. Pazīstama arī ar nosaukumu – defektoloģija, korekcijapedagoģija vai rehabilitācijas pedagoģija.
Speciālā pedagoģijas pētnieciskās izziņas priekšmets - bērni, kuriem ir fiziskas, garīgas vai psihiskas nepilnības, un tāpēc rodas problēmas bērnu attīstībā, viņu mācīšanā un audzināšanā.
Speciālā pedagoģija ir pedagoģijas zinātnes un pedagoģijas prakses nozare, kura, izmantojot pedagoģijas, kā arī medicīnas, psiholoģijas un socioloģijas zinātņu atziņas, veic personu, kurām ir traucējumi izziņas darbībā un fiziskajā attīstībā, izpēti, korekciju, izglītošanu un sagatavošanu darba dzīvei.
Speciālā pedagoģija izstrādā vispārējos pedagoģijas jautājumus attiecībā uz bērniem ar traucējumiem garīgajā attīstībā.
Specifiskais uzdevums speciālajā pedagoģijā ir pēc iespējas mazināt traucējumus to bērnu attīstībā, kuriem ir speciālas vajadzības, pilnīgāk viņus ieslēdzot sabiedrībā. Līdz ar to izvirzās divi principi:
1) visa bērnu ar īpašām vajadzībām mācīšanas un audzināšanas sistēma jāveic ar maksimālām traucējumu kompensācijas un korekcijas iespējām;
2) veicot tautisku tikumisko audzināšanu, sagatavot šos skolēnus praktiskajai dzīvei, dodot bērniem noslēgtu izglītību (speciālajā skolā vai klasē bērni, kuriem ir traucējumi garīgā attīstībā, neiegūst vispārējās izglītības standartos noteiktās pamatzināšanas un prasmes; vairumā gadījumu tas ir individualizētas mācīšanas darbs).

Speciālā pedagoģija cieši saistīta neiropatoloģiju, patofizioloģiju, vispārīgo un medicīnisko ģenētiku, patopsiholoģiju, pedagoģisko un bērna psiholoģiju, vispārīgo pedagoģiju, valodniecību u.c.

Speciālais pedagogs ir speciālās izglītības pedagogs, kurš ieguvis attiecīgo profesionālo kvalifikāciju pedagoģiskam darbam ar personām, kurām ir izziņas darbības traucējumi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация