Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546746
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

47. Darījuma saturs.
Katrā darījumā var būt 3 sastāvdaļas. Būtiskās, dabiskās un nejaušās. Būtiskās ir tādas, kuras nepieciešamas kāda noteikta darījuma jēdzienam bez kā šis darījums nemaz nav iespējams. Darījuma būtiskās sastāvdaļas puses nevar ne grozīt ne atcelt. Šīs būtiskās sastāvdaļas ir svarīgas lai noteiktu kas tas ir par līgumu, līdz ar to lai varētu atrast uz šo līgumu attiecināmaās speciālās ties. Normas. Dabiskās sastāvdaļas ir tās kuras ja darījums ir noslēgts iestājas pašas pēc likuma, kā tā sekas. Darījuma dalībnieki dabiskās sastāvdaļas var grozīt vai papildināt. Nejaušās sastāvdaļas ir darījuma dabisko sastāvdaļu paplašinājumi vai aprobežojumi, kā arī blakusnoteikumi.
Pastāv 3 veidu blakusnoteikumi. Nosacījumi, izlikumi, termiņi. Nosacījums ir tāds blakusnoteikums ar kuru līguma spēks ir darīts atkarīgs no kāda nākoša un nezināma noteikuma. Var iedalīt atliekošie un atceļošie. Atliekošie nosacījumi darījuma sākumu atliek līdz kādam noteiktam faktam iestājoties. Atceļošie ir tādi nosacījumi, kas izbeidz kādu darījumu šim faktam iestājoties. Uzlikums ir tāds blakusnoteikums ar kuru ir noteikts kāds pienākums kaut ko dot, darīt, bet šis pienākums nav ekvivalents šai tiesībai, bet šis pienākums aprobežo vai samazina piešķirtās tiesības. Termiņi ir tādi blakusnoteikumi ar kuru palīdzību no tiesiska darījuma izrietošās tiesības nosaka sākumu vai ilgumu ar noteikta brīža iestāšanos.
54. Pārpilnvarojums.
Pārpilnvarojums jeb substitūcija ir pilnvarnieka aizvietošana ar citu pilnvarnieku konkrētajās pilnvarojuma tiesiskajās attiecībās: pilnvarojuma līgums ir uzticības līgums. Pilnvarniekam ir pienākums to izpildīt pašam personīgi, bet saskaņā ar CL pārpilnvarojums ir iespējams 2 gadījumos : 1, ja kaut kādu iemeslu dēļ pilnvarnieks pats nespēj izpildīt uzdevumu un nedrīkst vilcināties ja vien tas nav aizliegts. Pārpilnvarojums ir iespējams ja šādas tiesības pilnvarniekam pilnvarotājs ir piešķīris. Ir vēl 2 pilnvaras kas nav CT- tās ir parastā komercpilnvara un prokūra. Komercpilnvaru izdod Sia un AS. Prokūra ir obligāti jāreģistrē lai būtu spēkā. Komercreģistrā.
55. Civiltiesību aizsardzības veidi.
Civilo tiesību aizsardzība ir tiesisko paņēmienu un līdzekļu kopums ar kuru palīdzību personas var aizstāvēt savu civilo tiesību realizāciju. CT tāpat kā citām tiesību nozarēm ir savi subjektīvo tiesību aizsardzības veidi: 1. Tā stāvokļa atjaunošana kāds bija pirms tiesību aizskāruma. Katram ir tiesības prasīt tiesas ceļā atsaukt ziņas kas aizskar viņa godu un cieņu, ja šāds ziņu izplatītājs nepierāda, ka tas atbilst patiesībai. 2. Aizskarto tiesību atzīšana. CPL paredz ka gadījumā, ja ir nozagts uzrādītāja vērtspapīrs tiesīgā persona var lūgt tiesu atzīt šo dokumentu par anulētu un pēc tam atjaunot tiesības. 3. Piespiešana izpildīt civilo pienākumu natūrā.CL nosaka ,ka pārdota lieta īstajā laikā un īstajā vietā jānodod pircējam, ja tā nenotiek tad tiesas ceļa var prasīt pirkuma līguma izpildi. 4. Civiltiesisko attiec. Izbeigšana vai grozīšana.
5. nodarīto zaudējumu piedzīšana no personas, kas ir aizskārusi citas personas subjektīvās tiesības. Tos var piedzīt tiesas ceļā. Katrs zaudējums kas nav nejaušs ir jāatlīdzina. Zaudējums ir nejaušs kad tā cēlonis ir nejaušs notikums vai nepārvarama vara.
6. līgumsoda piedziņa. Var piedzīt ar tiesas palīdzību. 7. Tiesiska darījuma atzīšana par spēkā neesošu. To var atzīt tiesa pēc ieinteresēto personu lūguma šādos gadījumos: 1. Kad darījumu puse nav bijusi rīcībspējīga,2. Kad darījumu taisot nav ievērota forma 3. Kad darījuma taisīšana panākta ar viltu, maldiem vai spaidiem.
56. Pašpalīdzība. Nepieciešamā pašaizstāvība.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,20 €
Комплект работ Nr. 1358973
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация